İskele Belediyesi’nin Cyprus Gardens – İstanbul Mücahitler Plajı arasındaki bölgede yürütmekte olduğu Yürüyüş ve Bisiklet Yolu yapım projesi planlandığı şekilde devam ediyor. 2km uzunluğundaki güzergah üzerinde yer alan proje kapsamında, yürüyüş yolu zeminine 3m genişliğinde renkli SBR Kauçuk uygulaması gerçekleştirildi.


Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği koordinasyonunda, Ün-Sal Danışmanlık Gıda Tekstil Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yürütülen çalışmalar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu alanda öncü bir uygulama oldu.


Uygulama kapsamında, su eğimleri verilmiş asfalt zemin üzerine pollurethan asıllı bağlayıcı astar uygulandıktan sonra 15mm kalınlığında kiremit kızılı renklendirilmiş kauçuk finişerle zemine kaplandı.


Ayrıca, güzergah içerinde 130m boyunda SBR kauçuk + EPDM kauçuk granüllerle bir tartan pistte oluşturuldu. Büyük bir titizlikle, sistemli bir şekilde yürütülen çalışmalar bölge halkı tarafından takdirle karşılandı.





Yürütülen çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, çağdaş belediyecilik uygulamalarında öncülük etmeye devam ettiklerine vurgu yaptı.


Planlı bir şekilde yürütülmekte olan projedeki uygulamaların, yenilikçi ve öncü girişimler olduğunu ifade eden Orun, halkın 7’den 70’e sağlıklı ve güvenli ortamlarda kaliteli zaman geçireceği mekanlar yaratmaya öncelik verdiklerini söyledi.


İskele kentinin örnek bir kent olma yolunda güçlü adımlar atmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Orun, hedeflerinin bir çekim merkezi oluşturan, yaşamın tüm alanlarındaki alt yapıları güçlü bir İskele yaratmak olduğunu belirtti.