Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında elektrik kablosu döşenmesi projesi EuroAsia Interconnector CEO’su Nasos Ktoridis, projeye ilişkin Fileleftheros gazetesine açıklamalarda bulundu.

Ktoridis gazeteye yaptığı açıklamada, Rum hükümetinin, söz konusu projenin sürdürülebilirliği konusunda uluslararası bir kuruluşa ikinci bir araştırma raporu hazırlattırma kararını desteklediklerini, kendilerinin projenin faydalarından emin olduklarını ifade etti.

CTP ve AKEL heyetleri Lefkoşa'da buluştu CTP ve AKEL heyetleri Lefkoşa'da buluştu

Proje için gerekli olan 580 milyon Euro konusunda Avrupa Yatırım Bankasıyla temaslarının devam ettiğini ve banka yetkililerinin Güney Kıbrıs’a gerçekleştirecekleri ziyaret sırasında kendileriyle temaslarda bulunacaklarını da belirten Ktoridis, Yunanistan Elektrik İletim Operatörü ADMİE’nin İsrail’le projeye ortak olunması yönünde uzlaşı sağladığı haberlerini değerlendirerek, ADMİE’nin projenin bir ortağı olmadığını bu yüzden de şirket adına herhangi bir anlaşma imzalayamayacağını vurguladı.