Avrupa Kıtası Ülkeleri tarafından "CODEWEEK-EU" başlığıyla her yıl düzenlenen ve digital dünyanın, yeni nesiller ile sürdürülebilir bölgesel ilişkileri açısından en üst kategorilere dahil ettiği 'Avrupa Programlama Haftası' etkinliğinin ülkemizdeki temsilcisi olan, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bu yılki organizasyon için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kurucu Rektör Serhat Akpınar'ın, başkanlığını yürüttüğü "Kıbrıs Çocuk Vakfı"nın ana eksende olacağı organizsayon için, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile en üst seviyede iletişime geçilerek, etkinlikte yer alacak orta dereceli okullar için koordinasyon sağlanması amaçlandı.

Ülkemiz gençliği ve gelecek adına üç yıldır üstlenilen organizasyon için GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, şu açıklamada bulundu. " Tüm Avrupa’da kutlanmakta olan Avrupa Programlama Haftası (Codeweek EU) kapsamında; Kıbrıs Çocuk Vakfı olarak üçüncü kez Codeweek; ' Create with Code! yani, Programla Yarat' etkinliğini yine biz düzenliyoruz. İlkini, 2016 Yılı'nda 'Google Avrupa Ofisi'nin sponsorluğu ile başlattığımız bu etkinliğimiz ile, Avrupa Birliği Ülkeleri'ndeki gençler gibi; Kuzey Kıbrıs'taki gençlerimize de programlama eğitimleri vermek ve yeni kuşakları bilim ve teknolojiye teşvik etmeyi amaçlıyoruz. "

"150 genç öğrenci çocuğumuz, ücretsiz programlama eğitimi ile sertifika alacak"

Akpınar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na yönelik, bizzat kaleme alarak gönderdiği bilgilendirme yazısına değinerek; 30 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında üç gün süre ile GAÜ Kampüsü'nde gerçekleşecek ve Girne Bölgesi'ndeki bakanlığa bağlı orta dereceli okulların katılımının beklendiği etkinlik için gerekli yönlendirme ve desteği de beklediklerini vurgulayarak, " Kıbrıs Çocuk Vakfı olarak, Girne Bölgesi'nde orta dereceli okullarda öğrenim gören ve alanda gelecek vaadeden toplam 150 çocuğumuza, ücretsiz olarak hızlandırılmış bilgisayar programlama dersleri vermeyi planlıyoruz. Branş ile ilgili öğretmen ve öğrenci kadrosunun, etkinliğin kriterlerine uygun biçimde kategorize edilebilmeleri; 3 farklı seviye ve program dili ile eğitime alabilmek, takım haline getirmek, sonuçta da proje ürettirmek gibi bir süreci oluşturabilmek adına, başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanı; Sayın Nazım Çavuşoğlu'nun hızlıca himayelerini arzu ediyoruz. Eğitim bakanlığımızın bu yönde bir karşılık gösterip, oluşan bu iş birliği ile, inanıyorum ki; etkinlik süresi boyunca GAÜ Kampüsü'ne getirerek eğittiğimiz, sertifikalandırılmış bu gençler, ülkemizin geleceğinde de yer alacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

GAÜ'den verlen bilgiye göre; Söz konusu tarihlerde öğretmen ve öğrenci kafilelerin belirlenmesi ve 09.00- 13.00 saatleri arasındaki katılımlarının, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile koordine edilmesi istenen okullar şunlar, • Girne Anafartalar Lisesi • 19 Mayıs Türk Maarif Koleji • Lapta Yavuzlar Lisesi. Ayrıca, yapılan bilgilendirmede etkinlik ile ilgili olarak iletişim adresleri de şu şekilde aktarıldı; [email protected] , telefon iletişim hattı ise; 392 650 2000. (Dahili) 1239 veya 1486