Bugun benim ilk köşe yazı deneyimim. Yazı yazmamı teşvik edip talep geldiği zaman  yazıp yazmamak arasında  gelgit yaşamadım dersem hata olur.  Yapabilirmiyim diye çok düşündüm ve yapabileceğimi  ve bu güne  kadar yaşadığım deneyimlerimi ve gözlemlerimi sizlere aktarabileceğime karar verdim.

Beni tanımayanlar için  kendimden biraz bahsetmeliyim,  Ege Üniversitesi Kimya bölümünden ikincilikle mezun oldum ve lisans bitirme tezimle TÜBITAK ödülü aldım. Ayni bölümden yüksek lisansım  var. Yıllarca devlette mesleğimi ve bana verilen görevlerimi yaptım.  2013 yılından başlamak üzere  yedi yıl dile kolay  müşavirim. İnsanın en genç ve verimli olacağı yaşta yapabileceklerini Kamu görevi ile ast üst ilişkileri ile yapamamış olması insan kaynakları açısından hakikaten kişi için zor bir süreç.  Sürekli kendimi geliştirmeyi seviyorum ve son yıllarda  kişisel gelişim konularına yöneldim. Yaşam koçluğu, bağımlılık terapistliği ve aile danışmanlığı eğitimlerine katılıp sertifika aldım. Çesitli derneklerde ve HAK-SEN Sendikasında yönetim kurulu üyeliğini yürütmekteyim.

Biliyorsunuz çok yoğun ve dikkat edilmesi gereken günlerden geçiyoruz; corona virüsü, depremler ve cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bir çok konu yanında daha nice sorunlar  gündemimizi oluşturuyor.

Corona virüsü için  sağlık bakanlığı  gerekli tedbirleri aldığını açıkladı ama yine de halkımız la bizler mümkün olduğunca kendimizi korumaya çalışmalıyız. Kalabalık ortamlara girmemeliyiz, ellerimizi sıkça yıkamalıyız. Okulların Yarı yıl tatilinde olması da zamanlama acısından çok iyi ,çocuklar en azından evde kalıp biraz olsun sınıflarının kalabalık ortamından korunacaklar.

Depremler doğal afettir ama bazı tedbirler alınabilir.  Biliyorsunuz Kıbrıs Adası deprem kuşağı üzerindedir. Binalarımız depreme dayanıklı mi değil mi? Dere yatağındaki evler ne kadar güvenli? Deprem anında neler yapılmalı neler yapılmamalı, bunlar halka anlatılmalı ve binalar kontrol edilmelidir.

Çok adaylı bir Cumhurbaşkanlığı seçimine giriyoruz. Bol vaatli, umutlu, hareketli günler bizi bekliyor. Klasiklesmiş her seçim öncesini yaşar gibiyiz. Siyaseti çok  seven bir toplum olarak çeşitli iddialarda ve yorumlarda bulunuyoruz ama daha açıklananlar dışında adaylar netleşmedi, konuşmak için erken. Bu konuyu tartışacağımız, konuşacağımız, günlerimizde gelecek.

Hepinize sağlıklı, güvenli bir hafta diliyorum haftada iki kez yazmayı planlıyorum. Yeniden  görüşmek üzere diyelim...