BAŞKANLARIN KARNESİ!

Bu ülkede kurumsallaşmak oldukça zordur. Birçok belediye bu konuda büyük sıkıntılar yaşamış ve bir türlü tam anlamıyla kurumsallaşmayı başaramamıştır.

Yıllardır Belediyelerin yapısı içerisinde yaşadıkları inişli çıkışlı süreçler, 28 belediyenin bu yapıyı kazanmasına engel olmuştur. Kendi çapında yürüttükleri çalışmalarla kurumsallaşma yönünde ilerleme sağlamayan belediyelerimiz, aldıkları katkı paylarının yetersizliğini sürekli gündemde getirmiş ve bu yönde yaşadıkları maddi sıkıntıları mazeret sunmuştur.

Birçok belediyemiz halen ahbap çavuş ilişkisini ön planda tutmakta ve bu bağlamda yürütülen birçok çalışmada zarar görmüştür.

Kurumsallaşmayan belediyelerin en büyük sorunu da budur. Kimse kimseye ‘’yok’’ diyemiyor.

Belediyecilik oldukça meşakatli ve zor bir iştir. Beceremezeniz belediyeciliğe de soyunmayacaksınız...

24 Haziran’a iki gün kaldı. Geriye sayımın bu kadar hızlı başladığı bir seçim daha yaşanacak. 28 Belediye başkanımız karnelerini 24 Haziran tarihinde alacak. Geçtiğimiz dört yılda başarılı çalışma yürüten belediyelerimiz de oldu, parasızlığı ön plana çıkarıp hiçbir iş yapmayan belediyelerimiz de.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi olmasa hiçbir belediyemiz kendi bütçesi ile bir çalışma yürütemezdi. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi bugüne kadar yapılmayanı yaptı. Belediyelerimizin hemen hemen tümüne birçok projesini onaylayarak büyük yatırımlara katkı sağladı. Bu küçümsenemez.

Hiçbir belediyemiz bu imkanları red edip, elinin tersi ile itemez. Tüm belediye başkanlarımız bu ikmanların ne derecede önemli olduğunun farkındadır.

Evet, seçimin sonucundan sonra belediyelerimiz harıl harıl yeniden kaldıkları yerden devam edecektir. Birçok belediye başkanının yeniden ayni isimler olacağından eminim. Tabi bunu halk takdir edecektir. Bu bağlamda seçim sürecinde çok ciddi çalışma yürüten ve yaptıklarını halka anlatmada zorluk çekmeyen belediyelerimiz kazanan taraf olsa da 28 Belediye başkanımıza 4 yıllık görevleri süresince büyük fedakarlıkla yürüttükleri görevlerini layıkı ile yerine getirdikleri için de teşekkür ederiz.

Halkın beklentisi hiç bitmez. Belediye başkanlarımızın bunu göz ardı etmemesi ve halka inmesi gerekir. Baktığımız zaman beldelerde yaşlılarımız ve çocuklarımız yogunlukta. Öncelikli hedef yaşlılara ve çocuklara yapılan yatırımlardır.

24 Haziran tarihinden sonra şekillenecek olan belediyelerimiz için geri sayım başlasa da hizmet sınır tanımadan devam edecektir. Halkın beklentisi yüksektir. İnsanlar artık gözlerini açmış, beklentileri en üst düzeyde tutmuştur. Bu yüzden göreve gelecek olan başkanların ilk işi halkın beklentilerini karşılamak yönünde olacaktır.

Karpaz’dan Lefke’ye, Mağusa’dan Lefkoşa’ya Geçitkale’den Akıncılar’a kadar kısaca adanın her yerinde belediyecelik beklentisi aynidir. Değişmez! İşte bu yüzden herkes elinden gelenin daha iyisini yapacaktır. Yapmak zorundadır. Yarım kalan projelerin sırf başkan değişti diye yarıda kalması, ya da diğer başkan onu istedi ben bunu isterim diyerek hiçbir başarı yakalayamaz. Örnek bir belediyecilik ya da örnek belediye başkanı olmak için örnek  gösterilecek projelerle çalışma yürütmek gerekir. Herkes ektiğini biçecektir. Bu sınav size bazı şeyleri daha net ortaya koyacaktır. Şimdiden 28 Başkana bu yarışta başarılı bir seçim dilerim.

24 Haziran tariihinde halkın vereceği not, sizin bu halka verdiğiniz hizmetlerin sonucudur. Umarım sınıfta kalan bir başkan olmaz. Kısaca bu seçim sürprizdir.