Hayat herkese eşit şartlar sunmaz. Bazı insanlar hayata bir adım geriden başlarlar. Bu durum maddî olabileceği gibi manevi bir durum da olabilir. Hayat onlar için zordur. Diğer insanların doğarken içinde bulundukları ortamlar, imkanlar onlardan uzaktır. Düşünün ki eve ancak ekmek parası götürüyor ve çok zeki, çalışkan bir çocuğunuz var ve onu okutamıyor, ona iyi bir hayat sunamıyorsunuz, çocuk doğuruyorsunuz bakamayıp devlet himayesine veriyorsunuz diğer tarafta da çocukları olmuyor diye çeşit çeşit tedavi gören kişiler. Bunlar gibi birçok örnek verilebilir. Herkesin farklı farklı problemleri var. Fakat kabul edemediğim bakamayacağın bir çocuğu dünyaya getirmek. Marifet çocuk doğurmak değil iyi bir birey yetiştirmek. Kimsenin daha çocuğu doğmadan ona bir adım geriden bir hayat sunma hakkı yoktur. Eğer bizler birer bireysek bunları bilerek hareket etmeli ve anlık duygularla hareket etmemeliyiz. Başımıza gelen her olayın sonuçlarına katlanmalıyız.

12 Ağustos Dünya Gençlik Günü “1999 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından 12 Ağustos tarihi, Dünya Gençlik Günü olarak kabul edildi. Bu günde gençliğin öne çıkarıldığı bilinmektedir.

Böyle bir gün bize gençlerimize sahip çıkma ve onlara imkanlar sunmak için güzel bir fırsattır. Özellikle imkânları kısıtlı olan gençlerimizle vakit geçirelim, onların isteklerini, hayallerini dinleyip gerçekleştirmeye çalışalım. Onlara verebileceğimiz en güzel şey  onları hayata hazırlamak. Unutmayalım ki gençler bizim geleceğimiz. Ülkemizi gençlerimize emanet edeceğiz o yüzden onları en iyi şekilde yetiştirmek, eğitmek çok önemli. Birlikten güç doğar ve hep beraber onlara dokunabiliriz.

Herkes ve her kurum bu konuda hassas davranmalı ve imkânı olmayan gençlere sahip çıkmalıdır. Onlara imkanlarımız çerçevesinde yardımcı olalım bu maddi yardım olabileceği gibi manevi yardım da olabilir. Eğitimlerine katkı koyalım. İş bulma konusunda yardımcı olalım. Hayatlarındaki eksik olan manevi değerleri tamamlamaya çalışalım.

Elinin altında her türlü imkanı olan gençler halinize şükredip annenize babanıza saygılı olun. Onların sizden isteği saygılı, dürüst birer birey olmanız. Geleceğimiz sizsiniz bu yüzden alacağınız büyük sorumluluk için  şimdiden çalışmaya başlayın.

Nitekim “Birleşmiş Milletler, 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü 2019 teması”Eğitimin Dönüşümü” idi 2020’de ki tema bu yıl “2020 Uluslararası Gençlik Günü, BM’nin bu önceliğine uygun olarak gençlerin küresel sınamalar karşısında güçlü ve etkin bir tarzda müşterek çözümler oluşturmalarını ve eylemde bulunmalarını gündeme taşımaya  kararlı görünüyor. Gençlere başarılar...