Zanlıdan gazetecilere sitem “abi 250 liraya hırsızlık mı olur”

22.4.2019 ve 5.5.2019 tarihleri arasında Gazimağusa’da kasiyer olarak çalıştığı bir bet ofisinin Tuzla şubesinde müşterilerinden bahis kuponu karşılığı tahsil etmiş olduğu toplam 255 TL parayı şirket kasasına yatırmayarak sirkat ettiği tespit edilen TC vatandaşı Z. R.Y ( E-29 ) şikayet üzerine 7.5.2019 tarihinde polis tarafından tutuklandı.

Zanlı bugün 8.5.2019 tarihinde teminat maksatları bakımından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. Zanlının mahkeme girişinde fotoğrafını çeken gazetecilere hitaben “Abi 250 liraya hırsızlık mı olur”diye sitem etmesi dikkat çekti.

Meselenin tahkikatını yürüten Gazimağusa Polis Müdürlüğü adli şubede görevli polis memuru Salih Fidan Ersan olayın tafsilatı ile ilgili yemin tahtında mahkemeye bilgiler aktardı. Ersan şahadetinde zanlının TC vatandaşı olup çalışma izniyle KKTC de bulunduğunu 22.4.19 ile 5.5.19 tarihleri arasında bir bet ofisinin Tuzla şubesinde kasiyer olarak çalışmakta olduğu esnada müşterilerden tahsil ettiği 255 TL parayı kasaya yatırmayıp sirkat ettiğini aktardı.

Zanlı şikâyet üzerine tutuklandı

7.5.2019 tarihinde yapılan şikayet üzerine aynı gün zanlının tutuklandığını, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Ersan zanlıya dava tebliğ ettiğini ve kabul beyanında bulunduğunu mahkemeye aktardı. Zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ve tahkikata müdahale etme olanağının olmadığına da vurgu yapan Ersan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatı ödeyemeyen zanlı ceza evine gönderildi.

Önündeki şahadeti değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının KKTC dışına çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, 3000 TL nakit ödemesi, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50000 TL şahsi kefalet imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı –ı vücut etmesi şartıyla serbest kalmasın emretti. Zanlının şartları yerine getirmemesi halinde davası görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak bir ayı geçmeyen süre merkezi cezaevine gönderilmesini konusunda da emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.