Yılkar 3 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da meydana gelen ağır bir suç işlemek maksadı ile binaya girmek ve kasti hasar suçlarından methaldar olan zanlı Süleyman Yılkar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmaması üzerine ek tutukluluk süresi talebi ile bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hamza Tarman olayla ilgili bulguları aktardı. Tarman huzurda bulunan zanlı Süleyman Yılkar’ın 26 Ağustos tarihinde saat 04.00'de Lefkoşa da sakin Gizem Özkayalar'ın işletmeciliğinde bulunan ve Göçmenköy'de faaliyet The Got Father isimli iş yerinin ana giriş kapısının kilit kısmını ve penceresini tasarrufundaki 58 cm uzunluğundaki demir levye ile kasten ve kanunsuz olarak kırdıktan sonra ağır bir suç işlemek kastiyle giriş yaptığını söyledi. Polis zanlının alarmların çalması üzerine konu yerden kaçtığını ve kamera görüntülerinden tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis tespit edilen zanlının evinde ve kullanımındaki araçta yapılan aramada olay günü kapıyı kırmak için kullandığı demir levye ile giymiş olduğu kapüşonlu eşofman üstünün tespit edilerek emare yapıldığını belirtti. Polis memuru Hamza Tarman mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve bölgede birçok faili meçhul hırsızlık olayları olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.