Yasadışı Kürtaj Çetesi Yeniden Mahkemede

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemizde infial yaratan yasadışı kürtaj olayları ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada tutuklanan zanlılar Rasiha Serdaroğlu, Fahri Karagözlü, Verda Tunçbilek, Mehmet Ali Tunçbilek, Ayşegül İşbilir, Taner Okburan, Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez, Özken Özkent bugün suç gelirlerini aklama suçundan da teminata bağlanmak üzere Mahkemesi huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Ersan Yaran olayla ilgili bulguları aktardı. Yaran huzurda bulunan zanlılar Rasiha Serdaroğlu, Fahri Karagözlü, Verda Tunçbilek, Mehmet Ali Tunçbilek, Ayşegül İşbilir, Taner Okburan, Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez, Özken Özkent’in Girne Adli Şubenin yürütmüş olduğu yasa dışı kürtaj soruşturması zanlıları olduğunu ve konu suç ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada suçtan elde edilen paraların aklanması ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis Çavuşu Yaran zanlılar aleyhine başlatılan suç gelirlerini aklama suçu ile ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini, ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek zanlıların Girne Kaza Mahkemesinde bağlı oldukları teminatı da göz önünde bulundurarak uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışı çıkışlarının yasaklanması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.