24.10.19 tarihinde eski Marinero restoran yakınlarındaki ormanlık alanda NB.300 plakalı araç içerisinde tasarruflarında yaklaşık 15 gr ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ve ucu yanık tütünle karışık sarma sigara bulunduran İrfan Düşer ve Berna Lütfioğlu polis tarafından tutuklanmış buluntulara da emare olarak el konmuştu.

O günden bugüne değin tutuklu bulunan zanlılar bugün 1.11.19 tarihinde teminat maksatları bakımından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar. İddia makamı adına yeminli şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili bilgileri anımsattı.

Yıldırım şahadetinde, incelenmek üzere kimya laboratuvarına gönderilen emarelerin sonuçların alındığına değinerek sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddenin 15.394 gr, tütünle karışık sarma sigara içerisinde bulunan Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddenin de 268 mlg olduğunun belirlendiğini aktardı.

Her iki zanlıya yazılı dava tebliğ edildiğini, zanlı 1’ in “yok” cevabı verip dava tebliğini imzalamadığını; zanlı 2’ nin de “kabul etmiyorum” dediğini belirten Yıldırım zanlıların KKTC vatandaşı olduklarını söyledi.

Zanlı 1 İrfan Düşer nin 2013 – 2017 arasında benzeri 7 ayrı sabıkasının olduğuna vurgu yapan tahkikat memuru Yıldırım zanlı 2 Berna Lütfioğlu’nun ise 2013 yılında zanlı 1 ile birlikte benzeri bir sabıkası olduğunu aktardı.

Zanlılarla ilgili tahkikatın tamamlandığına değinen Yıldırım ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadıyla zanlı 2’ nin teminata bağlanmasını talep ederken, benzeri 7 sabıkası bulunan zanlı 1 in de iki ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.

Önündeki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlı 1’ i her hâlükârda 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderirken zanlı 2 nin KKTC dışına çıkışını men ederek kimlik, seyahat belgesi ve kimlik kartını polise teslimi, 5000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 muteber kişinin imza edeceği 75000’ er TL şahsi kefaletle serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)