Yabancı uyruklu 4 kişinin tutukluluğu üçer gün daha uzatıldı

12.6.20 tarihinde Gazimağusa’ da bir ikametgâhta yapılan aramada, balkon kısmında kahve renkli bir saksı içerisinde ekili vaziyette 67 cm boyunda 1 kök Hint keneviri bitkisi bulunarak emare olarak alınmış ve ikametgâhta bulunan Mohammad Ashraf Kamal Fouad, Hazım Mutasım Elrayah Mohamed, Mohamed Abdelrahman Ali Gammaa ve Tamer Abdelhakim Abdelmonem Mohamed tutuklandıktan sonra 13.6.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlılar bugün 16.6.20 tarihinde Hint keneviri bitkisi ziraatı ve tasarrufu suçundan Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri üçer gün daha uzatıldı.

İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım, alınan bilgi ışığında 12.6.20 tarihinde, saat 14.00 raddelerinde Gazimağusa’ da Kaliland bölgesindeki bir ikametgâhta zanlıların huzurunda arama emri gereği arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada mutfak odası balkonunda kahve renkli  bir saksı içerisine toprağa ekilmiş vaziyette, 67 cm boyunda Hint keneviri olduğuna inanılan bir kök bitki bulunarak emare alındığını belirten Yıldırım,  bitkinin sulanmasında kullanıldığına inanılan bir adet bir buçuk litrelik pet su şişesi ile bitkinin dıştan görünmesini engellemek maksadıyla balkon demirlerine asılmış 2 adet plaj havlusunun da emare alındıktan sonra huzurda bulunan 4 zanlının tutuklandığını söyledi.

Mesele ile ilgili emare alınan bitkinin Devlet kimya laboratuvarına, saksı ve pet şişenin de parmak izi incelemesi için PGM’ne gönderildiğini ve bu konuda herhangi bir rapor temin edilemediğine dikkat çeken Yıldırım, zanlı 2’nin emare bitkinin kendisine ait olduğuna dair sözlü beyanı dışında hiçbir zanlının yazılı ifade vermediğine vurgu yaptı.

Tüm zanlıların ortak kullanım alnında bulunmaları nedeniyle tutuklandıklarına değinen Yıldırım zanlı 2’ nin kabul yönünde sözlü beyanı olmasına rağmen herhangi bir ifade vermediğine dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla üçer gün ek tutukluluk verilmesini talep etti.

Savunma adına mahkemede hazır bulunan avukat Ramadan Sanıvar zanlı 2 dışında diğerlerinin mesele ilgili bağlantılarının olmadığını iddia ederek zanlı 2’ nin kendi huzurunda polise gönüllü bir ifade vermek arzusunda olduğunu söyledi.

İddia makamının şahadeti ve savunma avukatının beyanlarını değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 3’ er gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)