16.11.19 tarihinde Gazimağusa sakini İsmet Karataş (E-53)’ ın ikametgâhında yapılan aramada, üzerinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde spreyi bulunan çok sayıda kâğıt parçası ve ucu yanık bir adet sarma sigara bulunarak emare olarak alındıktan sonra mesele ile ilgili olarak İsmet Karataş tutuklanmıştı.

17.11.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti. Zanlı bugün 20.11.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Hasan Selvili 16.11.19 tarihinde zanlının ikametgâhında yapılan aramada yatak odasındaki komodin üzerinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde spreyi ihtiva eden 326 adet beyaz kâğıt parçası, 1 adet 22x13 ebadında aynı madde ihtiva eden kâğıt, 8 adet muhtelif ebatta kesilmiş beyaz kâğıt, kül tablasında ayni spreyi ihtiva eden kâğıt parçası bulunan tütünle karışık ucu yanık bir adet sarma sigara ve kâğıt kesmede kullanıldığına inanılan bir adet makas bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını aktardı.

Bahse konu kâğıtları 300 TL karşılığında Gazimağusa’ da tanımadığı bir şahıstan aldığını belirten zanlının cep telefonu ile ilgili dökümler yanında Devlet Kimya Laboratuvarına gönderilen emarelerle ilgili raporların da henüz gelmediğine vurgu yapan Selvili tahkikatın selameti açısından zanlı aleyhine 2 gün ek tutukluluk verilmesi talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşat Karayel zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)