TEMİNATA BAĞLANDI, ŞARTLARI YERİNE GETİREMEDİ

GETİRİNCEYE DEĞİN 2 AYI AŞMAMAK KAYDIYLA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

13.07.20 tarihinde, saat 18.30 raddelerinde Beyarmudu köyünde bir evde arama yapıldığı sırada bahse konu evde misafir olarak kalmakta olan Osman Hordan (E-40) ikametgâhın penceresinden atlayıp dışarı çıktığı esnada tasarrufunda bulunan ve içerisinde bir adet tabanca, 2 adet şarjör ve 10 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunan el çantasını yan taraftaki ikametgâhın avlusuna attığı sırada suçüstü hali gereği tespit edilerek tutuklanmıştı.

Zanlı 14.7.20 tarihinde, kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde ve taşıma suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 17.7.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak davası sonuçlanıncaya değin teminata bağlandı. Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Yılmaz Güney olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu.

Güney şahadetinde 13.07.20 tarihinde Beyarmudu köyünde bir evde arama yapılmakta olduğu esnada ayni ikametgâhta misafir olarak bulunan zanlının pencereden atlayıp kaçmak isterken fark edildiğini söyledi. Pencereden atlayıp kaçmaya çalışan zanlının elinde tuttuğu çantasını yandaki evin avlusuna atarken tespit edilerek çantası içerisinde yapılan aramada 1 adet tabanca, 2 adet şarjör ve 9mm çapında 10 adet canlı meri bulunarak emare alındığını ve zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.

Zanlının mesele ile ilgili herhangi bir ifade vermeyip sessizliğini koruduğuna dikkat çeken Güney, kendisine okunan yazılı dava tebliğini de kabul etmediğini belirtti.

İncelenmek üzere PGM ye gönderilen emare tabancanın kullanıma hazır ve faal olduğuna dair rapor temin edildiğine dikkat çeken Güney tahkikatın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 40000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin imza edeceği 150000’er TL’ lik şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı teminat şartlarını yerine getirinceye değin ve her hâlükârda 2 ayı aşmayan bir süre merkezi cezaevine gönderildi. (MHA)