Ürdün uyruklu şahıs tutuklandı

01.06.2020 tarihinde saat 00.15 raddelerinde, Gazimağusa’da bir üniversitenin kampüsü içerisinde, umumi bir yerde, aralarında çıkan tartışma neticesi kız arkadaşı  N.G’ ye hitaben “or..bu, ananı s…yim” diyerek itale-i lisanda bulunduktan sonra adı edileni omuzundan yere düşürüp darp eden Ürdün uyruklu İsmail Muhammed Abdallah şikayet üzerine ayni gün tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 01.06.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar polis memuru Salih Fidan Ersan’ı tanık olarak dinletti. Ersan yemin altında verdiği şahadette, zanlının 01.06.20 tarihinde Gazimağusa’ da bir üniversite içerisindeki kafe önünde, sözlü olarak tartıştığı kız arkadaşı N.G’ ye hitaben “or…bu, ananı si….yim” diyerek itale-i lisanda bulunduktan sonra adı edileni kasten ve kanunsuz olarak omuzundan tutup çekmek ve yere düşürmek suretiyle darp ettiğini belirtti.

Alınan şikâyet doğrultusunda zanlının aynı gün tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını belirten Ersan, işlemiş olduğu suçlardan aynı gün zanlıya yazılı dava tebliğ edildiğini, zanlının aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Ürdün uyruklu olup Gazimağusa’ da bir üniversitede öğrenim gören zanlı aleyhine sürdürülen tahkikatın tamamlandığına dikkat çeken Ersan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 2000 TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)