Şimşekatan “Telefonla Tehdit Ediliyorum” Dedi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayları ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilen sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars bugün Ağır Ceza mahkemesine sevk edilmezden önce yapılan ilk tahkikat duruşması için mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada ilk olarak King Oto Galeriyi yaktığı gerekçesi ile tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın tahkikat duruşmasına devam edildi.

Dünkü duruşmada iddia makamı mahkemeye tanık olarak King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman’ın arkadaşı Mahmut Şimşekatan’ı dinletti. Tanık Şimşekatan Enver Bahçecileri tanıdığını bir dönem birlikte işler yaptığını ancak daha sonra ortaklıktan vaz geçtiklerini söyledi. Tanık sanığın Bahçeciler’in adamı olduğunu ve kendisini iyi tanıdığını belirterek kamera görüntülerinde koşan kişinin sanık diğerinin ise şu an huzurda olmayan Mustafa Kaya olduğuna emin olduğunu söyledi. Tanık Mahmut Şimşekatan ayrıca isimsiz numaralardan tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini de söyledi.

İdi makamı mahkemeye ikinci tanık olarak İtfaiye Şubesi Amiri Ramadan Gürpınar’ı dinletti. Gürpınar olay gecesi kendisine bilgi geldiğini ve olay yerine gittiğini, olay yerinde yaptığı icraatları anlattı. Tanık ayrıca yangının yayılma sürati düşünüldüğünde yanıcı madde kullanıldığının açıkça ortada olduğunu belirtti.

Tanığın şahadetinin ardından davaya kaldığı yerden devam etmek üzere ileriki bir tarihe ertelenirken diğer tutuklu bulunan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın tahkikat duruşmaları ise yine ertelendi.