Sıkı denetim…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa Polis Müdürlüğü ve Polis Özel Harekat Müdürlüğü, dün akşam Mağusa genelinde “Huzur Operasyonu” düzenledi…

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri ile Polis Özel Harekat Müdürlüğü ekipleri dün gece Mağusa’da “Huzur Operasyonu” düzenledi. Mağusa Polis Müdürlüğü ekipleri ile Polis Özel Harekat ekipleri 21:00-01:00 saatleri arasında düzenlenen operasyonda Mağusa genelinde sıkı denetim yaptı. Operasyon kapsamında Mağusa Polis Müdürlüğü sorumluluk sahasında faaliyet gösteren kumarhaneler, gece kulüpleri, bet ofisleri, kahvehaneler, işçi yatı evleri ve pansiyonlar kontrol edildi.

6 kişi tutuklandı, 183 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı…

Mağusa gerçekleştirilen “Huzur Operasyonu” kapsamında yapılan kontrollerde KKTC’de izinsiz ikamet eden 4 kişi tespit edilerek tutuklandı. Trafik denetimlerinde ise tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan 2 kişi tutuklanırken, 650 araç kontrol edildi ve suç işledikleri tespit edilen 166 araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatıldı, çeşitli suçlardan dolayı ise 7 araç trafikten men edildi. Yine operasyon kapsamında kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 17 kişi tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatıldı.

Yıllardır KKTC’de kaçak kalıyorlar…

Mağusa genelinde dün gece düzenlenen “Huzur Operasyonu” neticesinde KKTC’de izinsiz ikamet ettikleri tespit edilen 4 zanlı bugün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Kadir Sarı’nın 2013 yılından, Salih Şahin’in 2016 yılından, Socrates Kamtan Kwinje’nin 2016 yılından ve Nguyen Sınh Binh’in ise 2015 yılından beri KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiği belirtilirken, polis, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. Kıdemli Yargıç Hasan Dağlı ise her 4 zanlının da tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Trafikte 1 gr uyuşturucu ile yakalandılar…

Öte yandan yine operasyon kapsamında gerçekleştirilen trafik denetimleri sırasında kontrol amaçlı durdurulan ND 163 plakalı araç içerisinde bulunan ve şüpheli hareketler sergileyen zanlı Aytunç Aşaroğlu ile Zeki Biliz’in üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramada zanlı Aşaroğlu’nun giymekte olduğu ceketinin cebinde 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilmesi üzerine zanlı Aşaroğlu ile Biliz tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçu ile ilgili olarak dün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edilirken, polis, zanlı Biliz’in mesele ile bağlantısının olup olmadığını araştıracak.