Saçan teminata bağlandı


Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemizde turist statüsünde bulunan ve Lefkoşa’da bir eve girerek hırsızlık yapan zanlı Muhammed Burak Saçan teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Kemal Erdelhun olayla ilgili bulguları aktardı. Erdelhun huzurda bulunan zanlı Muhammed Burak Saçan’nın 10 Ekim tarihinde saat 09.30 – 10.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Ü.G’ye ait eve pencereden girerek ikametgâh içerisinden 4000 TL, 600 ABD dolar, 150 Euro, 1 adet tam, 1 adet yarın ve 2 adet çeyrek altın çaldığını söyledi. Polis zanlının çalmış olduğu altınları bozdurmak isterken tespit edilerek yakalandığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 30’ar bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.