Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da meydana gelen ev açma ve sirkat meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Cemal Özerin bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Gültekin Sancar, olayla ilgili bulguları aktardı. Sancar, huzurda bulunan zanlının Cemal Özer’in 25 Nisan 2020 tarihinde saat 16.35 raddelerinde Küçük Kaymaklı bölgesinde bulunan Ş.K’ye ait ikametgâhına garaj kapısını açtıktan sonra konu ikametgâha girip ikamet içerisinde minder üstünde bulunan siyah el çantası içerisinden 2400 TL parayı sirkat edip ayni yerden çıkış yaptığı gerekçesi ile aleyhinde şikâyet bulunduğunu ve mahkemeden alınan emir gereği tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının ikametgâhında arama yapıldığı ancak kanunsuz bir şeye rastlanmadığını belirtti. Sancar, kamera görüntülerinde zanlının eve girdiğinin görüldüğünü ve ev sahibi kovalarken çıkış görüntüsü olduğunu da belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının yargılanıncaya değin mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması, 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve KKTC muteber bir kefilin 150 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.