Kundaklama’da 4 Zanlıya Ek Tutukluluk Süresi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde meydana gelen kundaklama olayları ile ilgili tutuklanan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Özgeyik ve Mahmut Selkar bugün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Öjen Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Özgeyik ve Mahmut Selkar’ın 19 Şubat tarihinde meydana gelen Kundaklama ve Kasti hasar suçlarından methaldar olduklarını belirtti. Polis zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek ek 1 gün daha tutukluluk talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlıların avukatı Mustafa Asena hafta sonu olması nedeni ile itiraz ve ifade haklarını saklı tutarak 1 günlük tutukluluk süresine itiraz etmezken zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Huzurunda verilen saadeti ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Fatma Şenol zanlıların doktor kontrolünden geçirilip 1 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.