193 Paket Bonzai Operasyonu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da önceki gece Narkotik polislerinin yaptığı başarılı uyuşturucu operasyonunda 193 paket Sentetik Cannabionit ele geçirildi ve mesele ile bağlantılı olan zanlılar Halil Eker ve Ekrem Kazak tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlılar Halil Eker ve Ekrem Kazak’ın 3 Eylül tarihinde saat 20.30 raddelerin de Lefkoşa surlar içinde polis tarafından takip edildiklerini ve durdurulmak istenmeleri üzerine kaçmaya çalıştıklarını söyledi. Polis olayın akabinde zanlıların kaçmaya çalıştıkları esnada arkalarında olan polis aracına çarparak durduklarını ve yakalandıklarını söyledi. Zanlıların aracı içerisinde yapılan aramada ise yolcu koltuğu önünde naylon poşet içerisinde 193 paket yaklaşık 600 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis çavuşu Karam zanlıların gönüllü ifade verdiğini Ekrem Kazak’ın ifadesin de konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’a yasadışı yoldan geçerek daha önceden anlaştığı bir şahıstan alıp geldiği beyanında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 şahsın arandığını belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlılar üzgünüz işlediğimiz suçun farkındayız özür dileriz diye beyanda bulundu.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.