Ölümlü kazada kusurlu görülen sürücüye gıyabında 3 gün tutukluluk verildi

15.6.20 tarihinde saat 18.00 raddelerinde Tatlısu Geçitkale yolu üzerinde meydana gelen ve Kemal Aydın isimli şahsın ölümü, Şaban Ateş ve Ayla Yılmaz’ ın ağır yaralanmaları ile meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan GM 666 plakalı araç sürücüsü Harun Reşit Çetin’ e gıyabında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Bugün 16.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde ağır yaralanmalı ve ölümle neticelenen trafik kazası ile ilgili GM 666 plakalı araç sürücüsü zanlı Harun Reşit Çetin’ e, gıyabında yapılan tutukluluk duruşması sonunda 3 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalması yönünde emir verildi.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PÇ Mustafa İskender, kazada ağır yaralanan GM.666 plakalı araç sürücüsü Harun Reşit Çetin’in Lefkoşa devlet hastanesinde polis gözetiminde müşahede altında tutulduğunu ve mahkeme huzuruna çıkarılamayacağı hususunda doktor raporu verildiğini belirterek gıyabında tutukluluk duruşması yapılmasını talep ettikten sonra temin edilen doktor raporunu emare olarak mahkemeye sundu.

İbraz edilen doktor raporunun kabulünden sonra tutukluluk duruşmasına geçildi. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PÇ Mustafa İskender, kaza ile ilgili mahkemeye bilgi aktardı. İskender şahadetinde, 15.6.20 tarihinde saat 18.00 raddelerinde Tatlısu-Geçitkale yolu üzerinde yönetimindeki GM 666 plakalı araç ile Geçitkale istikametine taraf seyrederken zanlının dikkatsizlik ve ihmalkârlık sonucu yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı yönden gelmekte olan Şaban Ateş yönetimindeki JD 773 plaka nolu araç ile çarpışmak suretiyle bir kaza meydana geldiğini söyledi.

Kaza sonucu JD.773 plakalı araçta ön koltukta yolcu olarak bulunan Kemal Aydın’ ın hayatını kaybettiğini, ayni araç sürücüsü Şaban Ateş’in aldığı yaralar nedeniyle Lefkoşa Devlet Hastanesinde müşahede altında olduğunu, arka koltukta oturan ve kazada ağır yaralanan Ayla Yılmaz isimli şahsın da Gazimağusa Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu belirten İskender GM 666 plakalı araç sürücüsü zanlının da sağ kaburga kemiğinde 5 kırık, kalça ve ayak kırıkları nedeniyle Lefkoşa Devlet Hastanesinde polis kontrolünde tutuklu olarak bulunduğunu söyledi.

Zanlının kaza öncesi 2 adet bira içtiği, kontrol sistemindeki arıza nedeniyle aracını teslim ettiği makinistten yeni aldığı yönünde beyanı olduğuna dikkat çeken İskender, kaza esnasında zanlının aracını süratli sürdüğüne dair tanık ifadesi temin edildiğini söyledi. Zanlının beyanı doğrultusunda kan örneği alındığına değinen PÇ İskender, aracın tekrar kontrolden geçirileceğini ve olay yerinden alınan örnekler üzerinde de incelemeler yapılacağına değinerek kazanın ölümlü ve ağır yaralanma ile neticelenmesi nedeniyle alınacak birçok ifadenin mevcudiyetine vurgu yaptıktan sonra zanlı aleyhine gıyabında 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Sunulan şahadeti ve tarafların beyanlarını değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle polis gözetiminde tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)