Karabıyık’ın ölümü ile ilgili Ersan Tarım tutuklandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Alayköy’de misafir olduğu evde rahatsızlanarak yaşamını yitiren 20 yaşındaki genç Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın uyuşturucu madde kullandığı şüphesi ile ev sahibi zanlı Ersan Tarım tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.



Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Tural Güneralp olayla ilgili bulguları aktardı. Güneralp huzurda bulunan zanlının Kanunsuz uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının ikametgâhında misafir olarak bulunan Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini olay yerinden aldıkları çevre şahadetinde zanlı ile müteveffanın uyuşturucu kullandıklarına dair şüphe olduğunu söyledi. Polis müteveffanın otopsisinin yapıldığını ancak alınan kan ve doku örneklerinin henüz tahlil sonuçlarının çıkmadığını bu nedenle kesin ölüm sebebinin henüz öğrenilemediğini söyledi. Polis çavuşu zanlıdan da kan ve idrar örneği aldıklarını ancak henüz tahlil sonuçlarının çıkmadığını belirterek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Ersan Tarım bahsedilen uyuşturucu alma ve verme suçlarının yanlış olduğunu kimseye uyuşturucu vermediğini ve almadığını söyledi. Zanlı Tarım ayrıca kendi bağımlı olduğu uyuşturucudan kurtulmak için tedavi aldığını ve ilaç kullandığını belirterek kendi rızası ile kan ve idrar örneği verdiğini de belirtti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.