Hem izinsiz taşeronluk yapmak hem de izinsiz ikametten tutuklandı

Haziran 2017 yılından beri yasal statüsü olmadan KKTC’de izinsiz ikamet eden ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronlar Birliğine üye olmadan izinsiz taşeronluk yapan B. İ (E-59) şikâyet üzerine polis tarafından tutuklandı.

Zanlı bugün ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı. İskele Polis Müdürlüğü adli şubede görevli tahkikat memuru Mustafa Yokuşoğlu yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı.

Yokuşoğlu şahadetinde İngiltere’de yaşayan şikâyetçinin Yeniboğaziçi bölgesinde bulunan inşaatının proje ve çevre duvarlarını yapmak üzere kendisini mimar olarak tanıtan zanlı B.İ ile anlaştığını, karşılığında Aralık 2018 ile Ocak 2019 tarihleri arasında 41000 TL ve 18850 sterlin ödeme yaptığını, inşaatta yaşanan sorun ile ilgili zanlının kendisine tatminkâr izahatta bulunamadığı gerekçesiyle konunun polise rapor edildiğini aktardı. Tutuklanan zanlının polise gönüllü bir ifade verdiğini, bunun tekzip ve tespiti için soruşturma yapılacağını belirten Yokuşoğlu zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması için emir verilmesini talep etti.

Zanlı 5.6.2017 tarihinden beri KKTC’de izinsiz ikamet etmekte

İddia makamı adına mahkemede hazır olan savcı Hasan Çaltılı tahkikat memuruna zanlının KKTC’deki statüsü ile ilgili bilgi aktarmasını istedi. Yokuşoğlu zanlının yapılan kontrolde 5.6.2017 tarihinden beri yasal statüsü olmadan KKTC’de izinsiz ikamet ettiğini belirtti.

Mimar değil tasarımcı

Avukatı olmayan zanlı yargıcın söz hakkı vermesiyle mahkemeye açıklamada bulundu. Zanlı beyanında kendisinin mimar değil tasarımcı olduğunu, şikâyetçinin İskele’de bulunan bir pastanede kendisini bulduğunu ve mimarlık üzerine değil tasarımcılık işiyle ilgili anlaşma yaptığını, Türkiye’de şirketi bulunduğunu,  yetkili mimar arkadaşlarıyla taşlarla ilgili çizdiği tasarımların olduğunu var şikayetçinin projesindekilerin de özel bir tasarım olduğunu ifade etti.

Gönül meselesi nedeniyle KKTC’de kalmış

Zanlı mahkemeye hitabına devamla 6 yıldan beri turist statüsü altında KKTC’ye sürekli giriş çıkış yaptığını, bir gönül meselesi nedeniyle geri dönmediğini ve 5.6.2017 tarihinden beri KKTC de ikamet etmekte olduğunu söyledi.

Olguları değerlendiren yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti. (MHA)