Gonyak Hırsızı Yakalandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Binatlı Spor Kulübün’ün lokalinden çeşitli alkolü içki çaldığı tespit edilen zanlı tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Güzelyurt Polis Müdürlüğünde görevli Polis memuru Algun Roza olayla ilgili bulguları aktardı. Roza huzurda bulunan zanlı Alexander Walter’in 1 Eylül tarihinde saat 4.00 sıralarında Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Binatlı Spor Kulübün’ün lokalinin kapısını açıp içeriye giriş yaptıktan sonra iş yeri içerisinden muhtelif markalarda 47 adet bira, 1 adet yarım şişe viski ile 1 adet rakıyı çalarak aynı yerden çıkış yaptığını söyledi. Polis olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlının tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlının ikametgâhında yapılan aramada konu yerden çaldığı içkilerin tasarrufunda bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde kaçak olarak bulunduğunu göz önünde tutarak uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Zehra Yalkut Bilgeç zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.