6 ve 7.12.20 tarihlerinde Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklanan Suriye uyruklu 6 mülteci, Covid-19 tedbirleri nedeniyle PCR testleri yapıldıktan sonra karantina sürecine alındılar.

Zanlıların karantina sürecinde olmaları nedeniyle Bugünkü tutukluluk duruşmaları iddia makamının talebi ve yargıcın izin vermesiyle gıyaplarında yapılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Cafer Erenköylü 6.12.20 akşamı ve 7.12.20 sabahı olmak Gazimağusa’da, Suriye uyruklu V.H.Y, C.Y.H, D.D, A.İ, R.E, ve A.H.İ’nin tespit edildiğini, yapılan muhaceret kontrolünde 5.12.20 tarihinde saat 05.00 raddelerinde onaylanmış liman olmayan bilinmeyen bir yerden KKTC’ye giriş yaptıklarının tespit edilmesiyle tutuklandıklarını söyledi.

Zanlılara PCR testi yapılarak karantina sürecine alındıklarını ve ihraç işlemleri için çalışma başlatıldığına dikkat çeken tanık polis, tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlılara gıyaplarında üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle tutuklu kalmaları yönünde gıyaplarında emir verdi. (MHA)