Demirkıran tutuklu yargılanacak

Kıbrıs Manşet - Özel Haber
Lefkoşa Sanayi bölgesinde devriye gezen polis ekipleri tarafından hareketlerinden şüphelenilen zanlı Çağrı Demirkıran üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan zanlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlı Çağrı Demirkıran’ın 31 Ekim tarihinde saat 20.30 sıralarında, Lefkoşa Sanayi Bölgesi içerisinde polis tarafından şüpheli vaziyette görüldüğünü ve üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda 3 gram sentetik cannabinoid, içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olan ucu yanık yarım sigara ve  1 adet içerisinde yarım gram ağırlığında hintkeneviri olan metal öğütücü bulunduğunu söyledi. Polis tutuklanan zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, belirterek aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Demirkıran uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kullanmak için tasarrufunda bulundurduğunu kimseye satmak ya da vermek gibi niyeti olmadığını söyledi. Zanlı ailevi sorunları bulunduğunu da belirterek mahkemeden özür diledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının 26 Ekim tarihinde denetimli serbestlik yasasından yararlandığını ve 5 gün sonra yeniden yakalandığını belirterek davasında hazır olmasını sağlamak 20 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.