Çocuğu İnterpol‘mu Arıyor

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Ülkemize güvercinlik bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek 1 yaşındaki bebeği ile giriş yapmak isterken yakalanan Ukrayna uyruklu kadın zanlı Svetlana Bezpiatalia ve kendisine yardım etmeye çalışan zanlılar Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou ek tutukluluk süresi talebi ile dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Cemil Basri olayla ilgili bulguları aktardı. Basri, huzurda bulunan zanlı Svetlana Bezpiatalia’nın 21 Ekim tarihinde saat 19.00 raddelerinde Güvercinlik bölgesinde çöplük yolu diye bilinen yerden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek ülkemize giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi. Polis konu yerden zanlı Bezpiatalia’ya yardımcı olan zanlılar Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou ile birlikte tespit edilerek yakalandığını söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın devam ettiğini zanlıların 2 gün dhpoliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinden sonra söz alan çocuğun babası adına görevlendirilen Avukat Münür Akil ise zanlı Svetlana Bezpiatalia ve çocuğunun İnterpol tarafından arandığını ayrıca sanık aleyhine Güney Kıbrıs’ta tutuklama talebi bulunduğu iddiasında bulundu.

Kıdemli Yargıç yapılan iddia üzerine bu konunun mahkemenin gündeminde olmadığını zanlıların methaldar oldukları suçun askeri yasak bölgeyi ihlal suçu olduğunu bu nedenle iddiaların mahkemeyi ilgilendirmediğini belirtti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar beyanın ardından zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına ayrıca dava dosyalarının hazırlanıp perşembe günü oturum yapacak askeri mahkemede sonuçlandırılmak üzere tamamlanmasına emir verdi.