Baykara Suçlu Bulunup Mahkûm Edildi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 2 yıl önce meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Elçin Çoşar’ın ölümüyle ilgili yargılanan Zerin Baykara aleyhindeki karar bugün açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Güran sanık Zerrin Baykara’yı aleyhine getirilen “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olmak”, “Dikkatsiz sürüş” ve “İhtiyatsız sürüş” suçlu bulup mahkûm ettiklerini ancak 4’cü dava olan "Süratli sürüş" suçundan ise beraat etmesine karar verdiklerini açıkladı. Başkan Ömer Güran’ın mahkûmiyet kararından sonra Savcı Aliye Özçınar sanığın sabıkasız olduğu beyanında bulunduktan sonra avukat Emre Kadri sanık Lehine olan hafifletici nedenleri mahkemeye aktardı.

Ancak Kadri’nin sanığın sağlık durumuna yönelik açıklama yapmasına karşın itiraz eden Savcı Özçınar bu beyanları sanığın Doktorunun yapması gerektiği beyanında bulunarak itiraz etti. Yapılan itiraz üzerine doktorun mahkemeye gelerek beyanda bulunmasına olanak sağlamak maksadı ile dava 5 Kasım 2015 tarihine yani bugüne tehir edildi. Sanığa takdir edilen ceza doktor şahadetinin ardından belirlenecek günde açıklanacak.