BRT ekranlarında Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burasıönemli adlı programa konuk olan iş insanı Ziya Emir, Bağımsız Aday Serdar Denktaş’ın yeni zamanların yeni siyasetçisi olduğuna vurgu yaparak, “Serdar Denktaş, doğruları sentezlediği bir siyaset anlayışına sahiptir” dedi.

Serdar Denktaş’ın, her şeyden önce Kıbrıs Türk halkının haklarını koruyan bir anlayışa sahip olduğunu belirten Ziya Emir, “Serdar Denktaş, ne aşırı sağcı, ne teslimiyetçi, ne de solcu kişiliğe sahip” ifadelerini kullandı.

Serdar Denktaş, ne sağ partilerin ‘federasyon görüşmem’ tezini, ne de sol partilerin ‘tek alternatif federasyondur’ tezini kabul ediyor” diyen Emir, Denktaş’ın her iki kesimin de doğrularını alarak, Kıbrıslı Türklerin menfaatlerini koruyacak şekilde yapılacak anlaşmalarla, halkın haklarını savunmayı hedeflediğini ifade etti.

Sizi Denktaş’a  yani o yöne iten Serdarlığı mıdır? Denktaşlığı mıdır?  Yoksa ikisi birden midir?

Ziya Emir: “Kesinlikle ikisi birden! Yani ne Serdar’ı ayırabilirim ben ne de Denktaş’ı ayırabilirim… Serdar Denktaş benim için her şeyden önce bir abidir ve gençliğimi onun yanında yaşadım.  Bilmem biliyorsanız? Ben 1996 yılında Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanıydım. Evet Serdar Bey'in genel başkanlığı sonrasında Demokrat Parti'de ilk Gençlik Kolları Genel Başkanı bendim, benden önceki Gençlik Kolları Genel Başkanı da şu anda başbakanımızın  özel kalem müdürü Okan Doğangil’dir. Görevi ben ondan davraldım. Serdar Bey ile yaklaşık 25 yıllık bir abi kardeş ilişkimiz var. Dolayısıyla “serdarlığı” ayrı bir değer denktaşlığı ayrı bir değer! Ama Serdar Denktaş olarak bu ülke gençliğine hatta geneline yaptıkları bambaşka bir değer! Bugün evet burası devlet televizyonu ama BRT haricindeki kaç tane televizyon kanalı varsa kaç tane Radyo varsa özel televizyonculuk, özel Yayıncılık özgürlüğü gibi ülke demokrasimizin vazgeçilmezlerindendir… Serdar Denktaş imzasını taşır!