Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), belediyelerin birer yerinden yönetim olduğuna işaret ederek, karar verme gücünü tek başına elinde tutan “Belediye Başkanlığı sultasına” son verilmesi ve katılımcı demokrasinin tüm kurumlarının çalıştırılması gerektiğini savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan YKP, belediyelerle ilgili yaşananların endişe verici olduğunu ileri sürdü. Ülkedeki tüm belediyelerde sorunlar yaşandığını iddia eden YKP, “en meşhur” sorunların ekonomik olanlar olduğu ancak konunun, çöp toplama gibi çok temel bir noktaya indirgenerek tartışılmaya çalışıldığını bildirildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“İhtiyaç olan, belediyelerin birer yerinden yönetim olduğunu bilerek hareket etmektir. Yaşanan yerleşimi, yaşayanları ile birlikte yönetmektir. Yaşayanların özellikle bütçe denetim sürecine katılımı sağlanmalı, katılımcı bütçe uygulamaları hayata geçirilmelidir. Belediye Meclislerine mutlaka işlerlik kazandırılmalı, mahalle meclisleri ile de Belediye Meclisi üyeleri denetlenmeli, yerleşim yerinde yaşayanların talepleri bu şekilde aşağıdan yukarı çıkmalıdır”

(ÖK/FEZ)