Yanlış işlem sonrasında, İş Adamı çek yasağına sokuldu....Çek sahibi yerine alacaklı kişi çek yasağına girdi..

Yakın Doğu Bankası (YDB) tarafından hatalı ve son derece yanlış bir uygulama ile İş Adamı Ziya Emir, çek yasağına sokuldu.


İş yaptığı bir firmadan aldığı çekleri Yakın Doğu Bankasına günü geldikçe bozulması için veren İş Adamı Ziya Emir, birlikte iş yaptığı şirketin çeki geri dönünce, şirket yetkilileri yerine kendisinin çek yasağına sokulduğunu öğrenip büyük şok yaşadı.






DÜNYADA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMANIN KURBANI OLDUM

KKTC’nin tanınmış İş Adamlarından Ziya Emir, Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada, Yakın Doğu Bankasının, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş yanlış bir uygulaması sonrasında çek yasağına sokuldum.


Ben bir iş adamıyım ve birçok şirket ve kişiler ile iş bağlantılarım var. Bu çerçeve de Ernova Şirketi ile de iş bağlantılarım oldu.


Vermiş olduğum mallar karşısında bana 50 Bin Stg.’lik çekler verildi. Ben bu çekleri iş bağlantılarım nedeni ile Yakın Doğu Bankasına günü geldikçe götürerek bozdurmak istedim. Adıma keşide edilen çeklerin karşılıkları çıkmayınca çekler bana sürekli olarak geri iade edildi dedi.





BANA KEŞİDE EDİLEN ÇEKLERDEN ÇEK YASAĞINA SOKULDUM.

Ziya Emir açıklamasına şöyle devam etti. 'Yakın Doğu Bankasına bozdurmak için verdiğim ancak karşılığı olmadığı için bana geri iade edilen çekler, bana geri verilince ben, çeklerin devlet garantisi altındaki rakamlarını bankadan tahsil ettim.

Ancak bir süre sonra bana keşide edilen ve bozdurulması için Yakın Doğu Bankasına verdiğim çekler nedeni ile çek yasağına sokulduğumu öğrendim.


Büyük bir şaşkınlık yaşayarak yaptığım araştırmada, Yakın Doğu Bankasının Ernova Ltd.’i ve şirketin sahibi Koral Senova’yı çek yasağına sokarken, çek üzerinde imzası bulunan şahıs yerine alacaklı kişi olarak beni de çek yasağına soktuğunu gördüm.



 BÜYÜK SKANDAL BANA PAHALIYA MAL OLDU

Merkez Bankasının, belli sürelerde açıkladığı çek yasaklılar listesinde ismimi görünce büyük şok yaşadım. İş adamlığım ve birçok şirketin sahibi olmamın yanısıra, güvene dayalı meslekler arasında olan Noter Tasdik Memuru görevimde ve birçok bankanın Gayri Menkul Eksperliğinde de büyük prestij kaybına uğradım. Gayri Menkul Eksperi olup SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) lisanslı tek eksperiyim.


Ve buna bağlı olarak Türkiye Bankalarının da emlak değerlendirme işlerini yürütmekteyim.  Güvene dayalı olan işimde prestij kaybına uğrayınca bankalar çek yasağına girdiniz ilişkilerimizi gözden geçirelim haberi gönderince ikinci bir şok daha yaşadım. Prestijim bitti. Derdimi anlatmak için banka yetkilileri ile uzun süreli görüşmeler yapmam moral açısından da beni yıpratıp sıkıntıya soktu.


MERKEZ BANKASI OLUMLU YAKLAŞTI

KKTC Merkez Bankası durumu ayni gün öğrenince konuya duyarlı yaklaşarak beni hemen çek yasağından çıkarttı. Merkez Bankasının bu olumlu yaklaşımı, kaybedeceğim işlerim nedeni ile şirketlerimde çalışan 50 civarında kişiyi de işsiz kalmaktan kurtarmış oldu. Ancak bankalar nezdinde kaybettiğim prestiji henüz yeniden sağlayamadığım için maddi ve manevi zararım halen devam etmektedir’  ....

HATA MI ? KASIT MI?

Yakın Doğu Bankası tarafından çek yasağına sokulan İş Adamı Ziya Emir, bunun bir hata mı? Yoksa bir kasıt mı? olduğunu bilmiyorum derken, özellikle son günlerde şirketlerime ve Kıbrıs Manşet’e, yönelik, Yakın Doğu Üniversitesi ile Banka yetkililerinin olumsuz ve hasmane tutum ve tavırlarını gördükçe bende bunun bir kasıt olabileceği şüphesi doğdu ifadesinde bulundu.

 





 KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER