KKTC’DE, HAFTA BOYUNCA YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVA DEVAM EDECEK, SABAH SAATLERİNDE DON OLAYI BEKLENİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de, hafta boyunca yağışlı ve soğuk hava devam edecek, sabah saatlerinde don olayı  bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC; 8-14 Ocak tarihleri arsında hava,  alçak basınç sistemiyle periyodun ilk günlerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisi altında kalacak.
Hava, yarın, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer sağanak yağmurlu, sabah saatleri iç kesimlerde hafif Don olayı görülecek. Çarşamba günü parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden önce yer yer yağışlı, yağışlar hafif sağanak, sabah saatleri yüksek dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde; perşembe parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Don olayı görülecek, Cuma günü parçalı, zamanla çok bulutlu ve akşam saatleri yağmurlu, sabah saatleri iç kesimlerde hafif Don olayı görülecek, cumartesi parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu, pazar parçalı çok bulutlu ve yer yer sağanak yağmurlu,  pazartesi parçalı bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimlerle sahillerde, periyodun ilk yarısında 8 – 11;  ikinci yarısında  artarak 13–15 santigrat derece dolayında seyredecek.

Rüzgâr, periyodun ilk günlerinde Kuzey ve Batı; diğer günlerde genellikle Güney ve Doğu önlerden orta, yağış alan günlerde Kuvvetli esecek.