Üvey kızı E.E. ile 2010 yılından beri cinsel ilişkiye girmekle suçlanan ve ‘tecavüz’ iddiası ile tutuklanan polis memuru Kader Güneri ‘iftira’ ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Güneri, üvey kızının sık sık evden kaçtığını ve her defasında onu bulup eve getirdiğini söyledi.
Mahkeme, Güneri’nin tutukluluk süresini 7 gün daha uzatırken, araştırmayı genişleterek sürdüren polis müfettiş muavini Cem Ozan, emare olarak alınan şilte yastık kılıflarını incelemeye gönderdiklerini açıkladı. Polis bunun yanı sıra, kan örnekleri üzerinde duruyor.
Dünkü duruşmada konu hakkında bilgi veren Dörtyol Polis Karakolunda görevli polis müfettiş muavini Cem Ozan, zanlı Kader Güneri’ nin 2004 yılında evlendiği C.G.’ nin 17 yaşında olan kızı E.E. ile 2010 yılından 26 Haziran 2014 tarihine kadar, cinsel ilişkiye girdiği gerekçesi ile tutuklu bulunduğunu söyledi. Aldıkları bilgi üzerine zanlıyı 26 Haziran tarihinde tutukladıklarını söyleyen Ozan, olay yerinde, olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemeler neticesinde, atıl vaziyetteki çilte ve yastık kılıflarının emare olarak alındığını söyledi. Müştekiden bazı örneklerin alındığını aktaran Ozan, zanlıdan da kan örneği alındığını ifade etti.

El yazısı ile ifade verdi
Şikayetçi kızın vermiş olduğu ifadesinde 2010 yılından olayın meydana çıktığı 26 Haziran tarihine kadar üvey babasının kendisi ile defalarca ilişkiye girdiğini söylediğini anlatan Ozan, zanlının da kendi el yazısı ile ifade verdiğini söyledi. Zanlının serbest kalması halinde emarelere ve ifadesi alınacak olan şahıslara etkide bulunabileceğini söyleyen Ozan, ayrıca zanlının işlediği suçun müebbet hapis cezası gerektirecek boyutlarda bir suç olduğunu söyledi. Ozan, zanlının kaçma olasılığının kuvvetli olduğunu belirterek, 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İdidaları reddetti
Yargıç Ayşen Toroslu’ nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Kader Güneri, iftiraya uğradığını iddia etti. Üvey kızının çok serbest yaşadığını öne süren Güneri, birçok kez evden kaçtığını ve kendisinin her defasında onu bulup eve getirdiğini söyledi.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını emretti. Kader Güneri’ nin polise verdiği ifadesinde de suçunu kabul etmediği ve bir iftiraya kurban gittiğini iddia ettiği öğrenildi. 

Kaynak Diyalog