ÜSTEL: DEMOKRASİ KAZANACAK!


UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Dt.Ünal Üstel; kurultayda kaybedeceğini anlayan Genel Başkanın bir panik havası yaşandığını ve parti örgütlerine ve üyelere baskı ve şantajın dozunun arttırıldığını üzülerek gördüğünü söyledi.

Yukarıdan aldıkları emirlerle partililerin arasının açılmaya çalışıldığını ve çeşitli yalan söylentilerin yayılmaya çalışıldığını ifade eden Üstel, 31 Ekim kurultayından sonra parti içindeki korku ve tehdit düzeninin biteceğini ve partide tamamen demokrasinin hakim olacağını söyledi.

Üstel basın açıklamasında şunları kaydetti:

DEMOKRASİ KAZANACAK

“Kurultay tarihine çok az bir süre kala ülkenin hemen her bölgesinden tehdit şikayetleri almaktayız. Partilimiz kurultayda kendilerine oy verilmemesi halinde partiden dışlanacağı yönünde tehdit ve şantaj telefonları almaktadır. Bir kısım partiliye kazanmaları halinde iş vaatleri yapılırken bir kısım partilimize de baskı uygulayıp kurultaydan sonra hesaplaşacaklarını iddia ederek şu anki koltuklarını kötüye kullanarak demokrasiyi ayaklar altına almaktadırlar.

Ancak biz inanıyoruz ki sağduyulu partilimiz gelen tehdit ve gerçek olmayan vaatlere kanmayarak demokrasinin kazanması için oylarını kullanacak ve UBP’nin kötü kaderine dur diyeceklerdir.

UBP BÜYÜK BİR AİLEDİR

Partinin kötü gidişatı ve son üç seçimde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle parti tabanından gelen yoğun istekler nedeniyle ‘ağabeylik’ yapmam istendi ve ben de genel başkan adayı oldum. Bu çok ağır bir sorumluluktur ve inancım odur ki partilinin sadece bir kesimine değil tümüne karşı ağabeylik görevimi yeni ve reformcu ekibimizle birlikte başarıyla sürdüreceğim. Çünkü yeni dönem UBP ailesini bir kez daha ayağa kaldırma ve ülke yönetiminde söz sahibi yapma dönemi olarak tarihe geçecektir.

Birbirine kenetlenmiş ve güçlenmiş bir UBP, güçlü ve kudretli bir KKTC demektir…

EKONOMİ ÖNCELİĞİMİZDİR

KKTC insanı son yıllarda layık olmadığı bir dönem yaşamakta ülkedeki ekonomik sorunlara hiçbir çare üretilememektedir.

Halkımızın alım gücü hızla düşerken giderleri aynı oranda artmakta ve refah düzeyi hızla aşağıya inmektedir.

Hükümet ortakları ise parti içi dengeler ve kurultay derdine düşmüş bir tablo çizerek halkımıza güven vermemekte böylelikle siyasetçiye olan güvensizlik hat safhaya çıkmaktadır.

UBP’nin yeni döneminde kurulacak olan uzman ekipler ile KKTC ekonomisi masaya yatırılacak ve refah düzeyinin arttırılması için kısa, orta ve uzun vadede projeler üretilip Kıbrıs Türküne layık olan bir yaşam tarzı hayata geçirilecek ve böylelikle siyasetçiler ile devlete olan güven duygusu geri getirilecektir.

SU GELDİ PROJE YOK

Üzülerek takip etmekteyiz ki Türkiye’den gelen ve adaya bereket getirecek olan suyun yönetimi bile kasıtlı olarak tartışma konusu yapılıp hem vefasızlık hem de siyasi rant önde tutularak yıllar önce yapılması gereken projeler hala yapılmamıştır.

Suyun kimin yöneteceği tartışmaları bu aşamada gereksizdir suyun hangi projelerde kullanılacağı ve ülke ekonomisine yapacağı olumlu katkıları UBP’nin yeni döneminde boynumuzun borcudur.

Uzman ekiplerimizle ve Türkiye’den de alınacak teknik destekle kıs bir süre içinde gelen kaliteli suyun doğru projelerle ekonomiye katkıları kaçınılmazdır, bunun için de irade çok geçmeden devreye girecektir.

UBP VE KKTC KAZANACAK

1 Kasım 2015 tarihinden sonra hem partimizde hem de ülkemizde temiz ve yeni bir dönem başlayacaktır.

Sadece kurultay ve koltuk derdinde olanlar o makamlardan gidecek, yerlerine memleket sevdalıları getirilerek bu kötü gidişatın ülkenin kötü kaderi olmadığı ve Kıbrıs Türkü’nün nasıl doğru projelere imza atabileceği gerçeği de ortaya çıkacaktır.