Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığını temsilen, Antalya’da yapılan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Forumu’na katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 60 üye devletin katıldığı toplantılarda, metrolojinin, aynı zamanda tıbbi aletlerde ne kadar gerekli olduğu üzerinde durulduğu, ayrıca “Hayat Standartla Başlar” sloganının önemi vurgulanarak, bu alanda yapılan ve yapılacaklar konusunda işbirliği içerisinde atılacak adımların belirlenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre toplantıda, Helal Gıda Standardı oluşturularak, bu standardın tüm dünya ülkelerinde tanınmasını sağlamak için gerekli girişimlerin başlatılmasına karar verildi.

Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı yapılan toplantılarda, KKTC’nin Metroloji konusunda aldığı mesafe; yapılmakta olan çalışmalar ve Türkiye ile işbirliği içerisinde, Avrupa Birliği normları dikkate alınarak hazırlanan, Meclis alt komitesinde görüşülmek üzere bekleyen Metroloji Yasası hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantıyı değerlendiren Nazlı, “Uluslararası kuruluşlarda adını duyurmaya başlayan ülkemizin, belirlenen Metroloji standartlarına ulaştığı anda, İslam Ülkeleri ile ticari anlamda entegrasyonunu tamamlayacağı konusunda fikir birliği oluşmuştur” dedi.

Nazlı, birebir yaptığı görüşmelerde, KKTC’de ilgili yasanın hayata geçmesinin ardından  SMIIC yetkilileri tarafından her türlü desteğin sağlanacağı konusunda destek aldıklarını da belirtti.

(ÖK/KAR) FOTOĞRAFLI