“CTP-BG İLE İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ YOK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlere yönelik, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve bazı sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılması konusunda zemin olduğu kararına vararak, sürecin ileriye taşınması hususunda Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) yetki verdi.

TDP Parti Meclisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) 21 adayını açıklaması ve 28 belediyenin tümünde aday çıkarma düşüncesinde olduğunu ortaya koyması nedeniyle  CTP-BG ile mevcut şartlarda işbirliği zemini olmadığı tespitinde bulundu.

TDP Parti Meclisi, dün akşam, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında  başta yerel seçimler olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirmek üzere KTÖS lokalinde toplandı.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre,  Parti Meclisi toplantısıyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Cemal Özyiğit,  bir ay önce toplanan  Parti Meclisi’nin sol siyasi partiler ve ilerici örgütlerle yerel seçimlere yönelik işbirliği zemininin olup olmadığını araştırarak geri bildirimde bulunması noktasında MYK’ya yetki verdiğini anımsattı.

Özyiğit,  bu doğrultuda,  BKP, YKP ve sivil toplum örgütleri, ve CTP-BG ile görüşmeler yapıldığını  görüşmelerde elde edilen verilerin Parti Meclisi’nde ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiğini belirtti.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, TDP Parti Meclisi’nin, BKP ve bazı sivil toplum örgütleri ile işbirliği zemini olduğu tespiti yaptığını açıklayan Özyiğit, bu işbirliğinin, şartların oluşması halinde YKP ile de genişlemeye açık olduğunu söyledi.

Özyiğit,  MYK  çalışmalarının  en kısa sürede tamamlanarak Parti Meclisi’nin onayına sunulacağını ve işbirliği şartları ile isimlerin kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

Özyiğit, “TDP’nin çağdaş belediyeciliğin öncüleri ve mimarları olan Mustafa Akıncı ile Ziya Rızkı gibi değerlerin mirasına sahip olduğunu”  belirterek, TDP’nin yerel yönetimlerde yeniden söz sahibi olmak için yola çıktığını kaydetti.