Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilen eski otobüsler, yeni model otobüslerle değiştirilerek eski otobüsün plaka ve şase numaralarıyla KKTC’ye giriş yapmaya çalışırken gümrükte fark edilmesine rağmen söz konusu otobüsler serbest bırakıldı…

 

Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından çalışma yapıldığını söylerken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mustafa Yeldener, “Yasal boşluktan dolayı ceza henüz belli değil, çalışmalar sürüyor ” dedi

Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilen eski otobüsler, yeni model otobüslerle değiştirilerek eski otobüsün plaka ve şase numaralarıyla KKTC’ye giriş yapıyorlar.

Bu yöndeki girişlerde gümrük memurları tarafından yakalanan araçlar, yapılan suça karşılık ceza olmadığından dolayı taşımacılık hizmetinin aksaması gerekçesi ile serbest bırakıldı. 

Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu,  konu ile ilgilideğerlendirmelerde bulunarak konu ile değerlendirmelerin önümüzdeki hafta sonuçlanmasının planlandığını işaret etti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, konunun bilgisi dâhilinde olduğunu ancak verilecek olan ceza ile ilgili olarak yasal bir boşluk olduğunu belirterek, “Yasal boşluk var. Yetkili arkadaşlar konu ile ilgili çalışmalar yapıyor. Önemli olan bu olaydan ders çıkarmaktır” şeklinde konuşarak söz konusu otobüs sahiplerine nasıl bir ceza kesileceğini henüz bilmediğine dikkat çekti.

ÇOBANOĞLU: “15 ARACIN ÜZERİNDE TESPİTLERE GÖRE DEĞİŞİKLİK YAPILDI”

Çobanoğlu, olayla ilgili tahkikatın devam ettiğinin altını çizerek şu anda 15 aracın üzerinde tespitlere göre bazı değişikliklerin yapıldığını belirtti. Araçlar konusunda gereken yetkinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na verildiği bilgisini verdi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın taahhüdü altında otobüslerin serbest bırakıldığını söyleyen Çobanoğlu, “Söz konusu otobüsler, kamuya ve öğrencilere hizmet ediyordu. Otobüslerin tutulması hizmeti aksatacağı için sadece KKTC içerisinde hizmet verildiği zaman da bir yere gidemeyeceği için hizmetine devam etmesine karar verildi” dedi.  Konu ile ilgili değerlendirmelerin önümüzdeki hafta tamamlanması planlandığını ifade eden Mustafa Çobanoğlu,  değerlendirme sonucunda otobüslerin sahiplerine gereken cezanın verileceğini ifade etti.

YELDENER: “CEZA İLE İLGİLİ YASAL BOŞLUK VAR”

Bazı otobüs şirketlerinin Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilen eski otobüslerin yeni model otobüslerle değiştirilerek eski otobüsün plaka ve şase numaraları ile KKTC’ye getirilmeye çalışıldığı bilgisinin doğru olduğunu belirten Yeldener,  bu gibi suçların daha önce de işlendiğini belirtti. “Bu suçla ilgili bir rakam var ancak o rakamı tam bilmiyorum. Söz konusu otobüsler tespit edildi. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Kısa sürede gereken çalışmaların tamamlanması bekleniyor ” şeklinde konuşan Yeldener, şu anda bu şekilde KKTC’ye getirilen kaç otobüs olduğuna dair tam bir bilgisi olmadığını ifade etti. Bu konu ile ilgili ceza kesileceğini ancak yasal bir boşluk olduğuna dikkat çeken Yeldener, “Önemli olan da ders çıkarıp bunun bir daha tekrarlanmamasını sağlamaktır. Trafik bölümü Bakanlığımıza bağlanalı çok uzun bir süre olmadı. Trafik Dairesi kurulması gündemdedir” dedi.