Rum kız arkadaşını görmek için kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giden Ümit Ertuğrul, geri dönüş yolunda pusuda bekleyen polis tarafından yakalandı 


Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün görülen bir dava, hem aşkın insana neler yaptırabileceğini hem de Kıbrıs’ta yaşayan insanların kökeni nedeniyle yaşadığı bir sıkıntıyı gözler önüne serdi.

Duyanlara, ‘Sınırı aşan aşk’ yorumunu yaptıran olay, delice sevdalandığı Rum kız arkadaşını görmek için kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giden Ümit Ertuğrul isimli gencin geri dönüş yolunda pusuda bekleyen polis tarafından yakalanmasıyla gerçekleşti. 


Askeri yasak bölgeyi ihlal etmek suçundan gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan Ümit Ertuğrul, yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Başkasının kimliğine bürünme suçundan dolayı 2012 yılında da tutuklandığı belirtilen KKTC vatandaşı Ertuğrul’un, anne ve babası Türkiye kökenli olduğu için Güney Kıbrıs’a yasal yollardan gidemediği için kaçak yollara başvurduğu öğrenildi.
 

AŞK UĞRUNA: KKTC vatandaşı olan ancak anne ile babası TC uyruklu olduğu için Güney Kıbrıs’a giriş yapamayan zanlı Ümit Ertuğrul, Rum kız arkadaşını görebilmek için sınırı ihlal ederek Güney’e geçti. Geri dönüş yolunda yakalanan zanlı dün teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı.


Polis, zanlı Ümit Ertuğrul’un önceki gece saat 00.00 sıralarında Lefkoşa’da askeri yasak bölge olan Yiğitler Burcu’ndan gizlice Güney Kıbrıs’a gittiğini söyledi. Polis,zanlı aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak isterken pusuda bekleyen Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını açıkladı. 


BU İLK DEĞİL: Polis, zanlının 2012 yılında da başkasının kimliğine bürünme suçundan dolayı yakalandıktan sonra 2 yıl suç işlememesi kaydı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ifade etti.

Zanlı gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminat talep etti. Mahkeme, zanlıyı yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.


Zanlı davası görülünceye kadar haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip imza atacak.