Sınır Kapısında Olay


Lefkoşa'da dün Metehan Sınır Kapısı’ndan güneye geçemeyen bir Kıbrıslı Türk, aracıyla yolu kapattı. Yaklaşık yarım saat süreyle yolu kapatan sürücü, kısa süreli gerginliğe sebep oldu. Metehan Sınır Kapısı’nda dün sabah 10.30 sıralarında limuzin aracıyla Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen Cemal Serdar, Rum polisine takıldı. Cemal Serdar, Güney Kıbrıs’a geçemeyince aracını geçişleri engelleyecek şekilde park etti.

Bunun üzerine sınır kapısında bekleyen bazı vatandaşlar, aracıyla geçişleri engelleyen Cemal Serdar’a tepki gösterdi, hatta taş fırlatanlar oldu. Serdar, Rum polisinin kendisine bahane göstermeden geçemeyeceğini söylediğini öne sürdü.

Daha önce Güney Kıbrıs’a aynı araçla birçok kez geçtiğini belirten Serdar, aracın geçmesi için kendisinden istenen her şeyi yerine getirdiğini iddia etti.

Serdar, sınır kapısında bekleyen birkaç Kıbrıslı Türk ile bir Kıbrıslı Rum’un aracına taş fırlattığını ve tekme salladığını iddia etti. Araçta taş ve tekmeler nedeniyle çökmeler olduğu gözden kaçmadı. Ara bölgede meydana gelen olaya Birleşmiş Milletler'e bağlı polisler müdahalede bulundu. Türk ve Rum polisler ise sorumluluk alanları dışında kalan bölgeye geldi ancak müdahil olmadı.