SANER, HAVA-SEN YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları eski çalışanları ile Hava-Sen yetkililerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Saner, 21 Haziran tarihinde istemeden de olsa KTHY uçuşlarının durdurulmasını üzülerek izlediklerini ardından da büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti.

“Önemli olan mutlu sona ulaşmaktı” diyen Saner, bundan sonra da sırada çalışanın ihtiyat sandığı yatırımları sorununun çözümlenmesi olduğunu dile getirdi.

KTHY çalışanlarının özelleştirme yasasına geçici bir madde konularak devlette istihdam edilmesi önerisinin bakanlık tarafından yapıldığını anımsatan Saner, “Sizler de konsensüs sağlanmasında önemli katkı yaptınız” dedi.

Bakan Saner, Başbakan’ın talimatları ile yapılan istihdamlarla gelinen aşamada çalışanların memnun olduğunu, bazı ufak tefek pürüzlerin de süreç içinde giderileceğini belirterek, bundan sonra da devlet personeli haline gelen eski KTHY çalışanlarının manevi bakanı olmaya devam edeceğini, sorunlarıyla ilgileneceğini dile getirdi.

Göreve geldiğinde sendika ile birlikte iyi bir çalışma ortamının yaşandığına dikkat çeken Saner, grevde olan Pilotların grevlerinin kaldırılması için sendika ile birlikte iyi bir çalışma başlattığını anımsattı.

Yeni havayolu konusuna da değinen Bakan Saner, bakanlığın üzerine düşen tüm idari görevleri tamamladığını, “şu anda mantıklı ve sürdürülebilir bir yapı kurulması için özel sektörden cevap bekliyoruz. En kısa sürede özel sektörle birlikte basının karşısına geçip ayrıntıları anlatacağız. İnşallah kendi havayolumuzu kurabiliriz” dedi.

ATAKAN:  "YAPACAK HİÇBİRŞEY YOKTU"

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Bakan Saner’in KTHY’nin batmazdan bir ay önce göreve geldiğini ve sebep-sonuç ilişkisi olmadan direk sonucunda bakanlığına bağlı olarak bu sıkıntıları yaşadığını belirtti.  Yapacak hiçbirşey yoktu.  Sıkıntılı bir sürecin geride kaldığına işaret ederek, KTHY’nin bağlı olduğu bakanlık olarak özellikle son 4 ayda istihdamların gerçekleşmesi için Başbakan başta olmak üzere Bakan Saner ve ekibinin gösterdiği ilgi alakadan dolayı teşekkür etti.

Atakan, bundan sonraki süreçte de çalışanların tazminatları ve ihtiyat sandığı yatırımları ile ilgili sorunların çözümlenmesinde de destek istedi.

Atakan, yeni havayolu şirketinin kurulması konusunda da üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Gazimağusa’da liman duvarının yıkılması kararından dolayı da Bakan Saner’e teşekkür eden Buran Atakan, Gazimağusa’nın değerinin bir o kadar daha arttığını söyledi.