Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) mezunu bir Kıbrıslı Türk’ün, Rum  Yönetimi’nin  Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı için hangi koşullarla iş’e alındığının, Güney Kıbrıs’ta ciddi soru işaretleri gündeme getirdiği ifade edildi.

Fileleftheros gazetesinde “Sahte Devletten Diplomaya Sahip Kıbrıslı Türk İşe Alındı” başlığıyla ilk sayfadan yer alan haberde, bahse konu kişinin biyografisinde, 1 Eylül 1995 tarihinden 30 Temmuz 2000 tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi’nde okuduğu; Üniversite’den Turizm ve İşletmecilik diploması aldığı ifade edildi.

İş’e alınan Kıbrıslı Türk YDÜ’yü bitirmesinin ardından Surrey isimli İngiliz Üniversitesi’nden Otel Yönetimi konusunda lisansüstü diploma aldığını yazan gazete, iş’e alınan Kıbrıslı Türk’ün otelcilik konusundaki bilgilerinin Rum Yönetimi’nin AB dönem başkanlığıyla ne gibi bir ilişkisi olduğu sorusunun yanıtlanması gerektiğini belirtti.

Gazete, Kıbrıslı Türk,  Rum Yönetimi’nin AB dönem başkanlığı için çok hızlı bir şekilde Brüksel’e atandığına işaret ederek, Rum Dışişleri Bakanlığı eski Genel Müdürü Nikos Emiliyu’nun, 24 Şubat 2012 tarihinde Rum tarafının Brüksel’deki daimi temsilcisine gönderdiği mektupta yazanlara yer verdi.

Haberde, iş’e alınan Kıbrıslı Türk’ün, 1 Mayıs 2007 tarihinden 23 Eylül 2011 tarihine kadar, Rum kesiminin kapatmaya karar verdiği “Kıbrıs Avrupa Enstitüsünde” çalıştığı da belirtildi.