Rum polisi Güney’de yapılacak Fenerbahçe-AEL karşılaşmasını izlemek üzere Türkiye’den taraftarların da Rum tarafına gideceği bilgisi ve daha önce Türkiye’den yapılan, güvenlikle ilgili çekince açıklamaları üzerine hararetli bir hazırlığa girişti.

Fileleftheros “Fenerbahçe-AEL Maçı İçin 300 Polis... Taraftarların Lefkoşa’daki GSP Stadına Girişlerinden Önce İki Güvenlik Şeridi” başlığıyla yansıttığı haberinde Rum Polisi’nin, maçın güvenliğini sağlayıp sağlayamayacağı bahsini kazanmak istediğini yazdı.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak İsrail’in Hapoel takımı ile oynanan maç sırasında, bu ülkedeki durum nedeniyle uygulanan tedbirlerin aynısının Fenerbahçe maçı için de uygulanacağını, bu kapsamda stada girişlerde taraftarlara yönelik iki güvenlik şeridi planının uygulanacağını yazdı.

Habere göre, ilk güvenlik şeridinde bilet ve görüntü kontrolünden geçecek taraftarlar ikinci şeritte  üst aramasından geçirilecek ve tehlikeli, kışkırtıcı diye nitelendirilen madde/malzemenin stada sokulması engellenmeye çalışılacak.

Herhangi bir olay çıkmasının engellenmesi için maç öncesi, sırası ve sonrası için ezici çoğunluğunu Çevik Kuvvet (MMAD) personelinin oluşturacağı 300 polis seferber edilecek.

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Lukas Luka’nın dün Fenerbahçe-AEL karşılaşmasıyla ilgili açıklama yaptığını belirten gazete, karşılaşmanın güvenliğinin sağlanması (polis) ile ilgili senaryolar yapılmakta olduğunu ve konuyla ilgili her şeyi UEFA’ya bildirdiklerini söyledi.