2017 yılında dönemin Meclis Başkanı Sibel Siber döneminde Lefkoşa'nın park ihtiyacı için ayrılan alana yapılması planlanan park projesi, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde devletin zirvesinde kavgaya sebep oldu.

Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantı sonrası Sarayın sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamayla olayı sahiplenmesine, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay tarafından yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Uluçay Cumhurbaşkanlığı açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanına Meclisin projesine verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz diyerek kinayeli bir şekilde Park projesi meclisindir sahiplenmeye çalışma mesajı verildi.

BEN DEĞİL BİZ OLALIM 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay'ın sitemkar açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Akıncı, ben değil Biz olalım diyerek sosyal medyadan açıklama yaparak projenin kimin olduğunun önemli olmadığını, önemli olanın Lefkoşa'ya park kazandırmak olduğunu belirterek sürtüşmenin sosyal medyada devam etmesini sağladı.

TOLGAY : KAVGAYI BIRAKIP MEVCUDA BAKINIZ...

Devletin zirvesinde yapılması muhtemel park projesini sahiplenme kavgası devam ederken deneyimli gazeteci yazar Meclis Başkanlığı emekli özel kalem müdürü Ahmet Tolgay, yeni yapılacak parkın Lefkoşa için önemli olduğunu ancak yeniyi sahiplenmeye çalışanları, sahipsiz ve bakımsız kaldığı için berduş yuvası olan Lefkoşa - Gönyeli sınırındaki Cumhuriyet Parkına sahip çıkmaya ve onun bakımına yapmaya davet etti.

Bu arada Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu da sosyal medyada yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tepki koyarken tartışmalara katılmış oldu..