1981 yılından bu yana kutlanan Öğretmenler Günü 11 Kasım 1928’de Atatürk’ün Başöğretmen ünvanını almasıyla belirlenmiş olan bir tarihtir.

Ulu Önderimizin 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında onun bu ünvanı aldığı yıldönümlerinde ülke çapında bu tarihin tüm öğretmenlere armağan edilmesine karar verilmiştir…

Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmişti.

Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1982’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

“24 Kasım Öğretmenler Günü” bugün Türkiye’yle birlikte ülkemizde de kutlanacak.

Başkent Lefkoşa’da iki tören yapılacak.

İlk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda, ikinci tören Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak.

Verilen bilgiye göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yarın saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek törene katılarak anıta çelenk koyacak. Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören saat 10.00’da başlayacak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu buradaki törene katılarak öğretmenlere seslenecek.

Programa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılacak.

Kutlama programı çerçevesinde yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere de hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edilecek.