Lefkoşa Belediye Başkanı istifa etti: Siyasi komploya uğradım

KKTC’de aylardır grevler ve eylemlere sahne olan başkent Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları istifa etti. KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bulutoğluları ’nın istifasının kendilerine ulaştığını ve kabul edildiğini açıkladı. Bulutoğluları da, “kendisine siyasi bir komplo kurulduğunu” savundu.


Bulutoğluları’nı istifaya sürükleyen süreç, belediye çalışanlarının maaşlarının ve sosyal sigortayatırımlarının yapılmaması ile başladı. Aylardır maaşlarını alamayan belediye çalışanları sokağa indi. Grevler nedeniyle kentte çöpler toplanmadı, sokaklar çöp yığınına döndü. Belediye Başkanı Bulutoğluları da, maaşların ödenmesi konusunda açılımlar yapamayınca, başkent belediyesi çalışamaz hale geldi. Yaşananlar üzerine Bulutoğluları da, İçişleri Bakanlığı’na istifa dilekçesini verdi.


Bulutoğluları’nın, bakanlık tarafından kabul edilen istifa dilekçesine, “Sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiğini” yazdığı öğrenildi. Bulutoğluları’nın istifasının ardından belediyeyi asbaşkan yönetecek. Haziran ayı içerisinde de seçim yapılması bekleniyor.


Kaynak: Milliyet Gazetesi