Mağusa’da görücüye çıktılar

CTP Başkan adayları delegeler önüne çıktı

Başbakan Yorgancıoğlu sinirli ve öfkeliydi

Akansoy ‘CTP gibi CTP yaratalım’

‘CTP’de parti içi demokrasi zayıf’

‘Nifak tohumları ekenler var’

CTP – BG Başkan adayları ile Parti Meclisine aday olanlar, Mağusa’da delege önünde görücüye çıktı.


Rauf Raif Denktaş Kültür Sarayında dün akşam (Salı) delege önüne çıkan CTP başkan adayları ile Parti Meclisi üyeliğine aday olanlar delegelere tanıtıldı.

Tanıtım, yapımı tamamlama aşamasındayken Raif Raif Denktaş Kültür Sarayı olarak isimlendirilen sonrasında da Mağusa Belediyesi tarafından  ismi değiştirilmek suretiyle Mağusa Kültür Sarayı olarak isimlendirilen Kültür Sarayında gerçekleşti.



ASIM AKANSOY’A İLGİ BÜYÜKTÜ

CTP –BG Başkan adayları ile Parti Meclisi üyelerinin tanıtımının yapıldığı toplantıya ilgi büyük oldu.

Hatırı sayılır bir kalabalığın doldurduğu salonda, CTP eski Başkanı Milletveki Ferdi Sabit Soyer ile başkan adayı olacağı ileri sürülen ancak daha sonra adaylıktan vazgeçtiği iddia edilen Mehmet Çağlar’da vardı.

Tanıtıma katılanlar "Bütünlük ve değişim" temalarına işaret ederek konu ile ilgili sohbette buluştular...

Kıbrıs Manşet'in Mağusa Muhabiri Ahmet Doğaner’in, verdiği bilgiye göre tanıtım gecesine katılanların başkan adaylarından Mağusa Milletvekili Asım Akansoy'a daha yakın durdukları öğrenildi.



CTP GİBİ CTP YARATALIM

Tanıtım gecesinde  ilk konuşmayı başkan adaylarından Asım Akansoy’un yaptığı ve konuşma sonrasında da büyük alkış aldığı öğrenildi.


 Heyacanlı ve coşkulu bir konuşma yapan Akansoy "CTP gibi CTP" yaratmak istediklerini dile getirdi. CTP Mağusa Milletvekili Asım Akansoy yaptığı konuşmada, "Eğer birlikte olursak Ferdi Sabit Soyer kadar donanımlı, Ömer Kalyoncu kadar dirayetli ve örgütçü, Mehmet Civa kadar fedakar, Feridun abi kadar sabırlı, Oktay Kayalp kadar girişimci ve pratik zekalı, Tufan Erhürman kadar hukukcu, Doğuş Derya kadar cesur, Sümer Aygın gibi halkın içinde olan, Sonay Adem kadar emekten yana olan ama aynı zamanda Teberrüken Uluçay kadar iş insanları ile de diyaloğu olan, Sibel Siber kadar enerjik ve kararlı olan, Arif Albayrak kadar Baflı, Hüseyin Utkan kadar Tuzlalı oluruz… Ve bütün değerli partili arkadaşlarımızın, en güzel özelliklerini, hepsini tek tek bünyesinde toplamış oluruz ve omuz omuza yürürsek, bu lideri birlikte yaratmamız mümkündür" diyerek bütünlüğün önemine vurgu yaptı.


ASIM AKANSOY'DAN SAĞ-SOL TANIMI

Asım Akansoy konuşmasına şöyle devam etti. "Bizim sağ siyasi partilerden temel bir farkımız vardır. Sağ partiler menfaat dağıtımı üzerinden örgütlenirler. Sol partiler, fikir üzerinden örgütlenirler. Fikirler paylaşılabilir, ancak menfaatler paylaşılamaz. Bu yüzden sağ partilerde kavga menfaat kavgasıdır ve bitmek tükenmez bilmez. Güneyde ve Kuzeyde Kıbrıs solunun en büyük partisi olan CTP’de, menfaat kavgalarının yaşandığını düşünmek, tüyler ürpertici bir durumdur. Ama buna şahit olmak… işte daha da korkunç olanı budur"

CTP’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU SÜREKLİ DİLE GETİRDİ

Asım Akansoy açıklamasına devamla, biz dünyayı değiştirmekten ne zaman vazgeçtik arkadaşlar?” “Ya da vazgeçtik mi?” Ne oldu, Naci Talat ve arkadaşlarının BEY FAŞİZMİNE meydan okuyan cesaretine? Ne oldu Özker Hoca’nın “Davul bizim boynumuzda, tokmak başkasının elinde?” tespitine… Peki CTP ilkeleri?" diyen Akansoy özlediği CTP için kolları sıvadığını belirtti.

HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK

Biz CTP’lilerin partimizin ve ülkemizin durumuyla ilgili 1 yıllık öngörüsü nedir? 5 yıllık öngörüsü nedir? 10 yıllık öngörüsü nedir? Değerli arkadaşlar halkımız , CTP-BG’ye, hata yapma lüksü olmayan çok ciddi bir görev vermiştir. Halkın gözünde partimiz ne durumdadır? Sibel Siber Hükümeti’nin halkta yaratmış olduğu pozitif algı sürmekte midir? Yoksa her geçen gün gerilemekte midir? Bu sorulara dürüstçe cevap vermek, hepimizin bu partiye, bu harekete boynunun borcudur diyen Akansoy, CTP hükümete gelişinden 4 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen çok net biçimde düşüş trendine girmiştir. Bu durum ancak hepimizin birlikte çözebileceği bir sorunudur. Ancak maalesef üzülerek şahit oluyoruz ki bu partide, katılımcılık ve ortak akıl son derece sınırlı bir alana hapsedilmiştir ifadesinde bulundu.


CTP’NİN İÇİNDEKİ DEMOKRASİ ZAYIF

Asım Akansoy açıklamasına şöyle devam etti ’ Herkes kendine lütfen şu soruyu sorsun: Bu partide politikaların belirlenmesinde? Kadroların planlamasında ve hükümet icraatlarında benim sözüm de geçiyor mu? Benim görüşlerim de alınıyor mu? Eğer cevabınız evet ise, lütfen oyunuzu Özkan Bey’e veriniz. Ancak bu partideki önemli kararlarda katılımcılığın, parti içi demokrasinin zayıf olduğunu düşünüyorsanız, daha demokratik, daha kararlı, daha solda bir CTP arzuluyorsanız… Biliniz ki hep birlikte bu alternatifi yaratmak zorundayız… Bu değişimi yaratacak olan emeği, hep birlikte ortaya koymalıyız.


NİFAK TOHUMLARI EKİLİYOR

"Kimin haddinedir böylesine değerli bir aile içerisine nifak tohumları ekmek? Kimin haddinedir bizi ikiye bölmek? Bu büyük ve güçlü aileyi Bıyıklılar-bıyıksızlar, gençler –yaşlılar diye içi boş katagorilere ayırmak KİMİN HADDİNEDİR?" ben adaylıktan vazgeçmeyeceyim’


ÖZKAN YORGANCIOĞLU KAYGILI VE ÖFKELİYDİ

Kıbrıs Manşet Mağusa Muhabiri Ahmet Doğaner, verdiği bilgide Asım Akansoy’dan sonra kürsüye gelen Özkan Yorgancıoğlu’nun konuşmasının kısa sürdüğünü, konuşmada heyecanın olmadığı gibi aksine sinir ve öfke ile dolu olduğunu belirtti. Doğaner, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  heyacansız ve ümitsiz kısa bir konuşma yaptı. Yorgancıoğlu konuşmasında öfkeli ve kaygılı bir ses tonuyla kendisine haksızlık yapıldığını iddia etti dedi

 

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER