Gazimağusa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Suriçi Panayırı bu yıl 2-11 Haziran tarihlerinde yapılıyor.

Gazimağusa Belediyesi’nin özel önem gösterdiği suriçinin tarihi Canbulat Yolu’na kurulacak Panayır, vatandaşlara serin yaz gecelerinde keyifli saatler yaşatacak. Panayır kapsamında Cumartesi akşamı Türkiye’nin sevilen gruplarından Manga sahneye çıkarak panayır alanında büyük coşku yaşatacak.

Çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek standları ve değişik aktivitelerin yapılacağı alanda, her akşam bir konser yapılacak. Geçmişte olduğu gibi eğlenceli etkinlikleri ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürü yaşanacak.

Panayırın ilk günü olan yarın (2 Haziran Cuma) İsmet Ekiz ve Orkestrası, 3 Haziran Cumartesi Manga Grubu, 4 Haziran Pazar Ezgi Özcan ve Orkestrası, 5 Haziran Pazartesi Grup Next Day, 6 Haziran 2017 Çilem Şahan ve Orkestrası, 7 Haziran Çarşamba Grup Oldies, 8 Haziran Perşembe Salih Çiçek ve Orkestrası, 9 Haziran Cuma Grup Empati, 10 Haziran Cumartesi Grup Manavella, 11 Haziran Pazar Grup Sihir konserleri yer alacak. Konserlerin başlama saati 21:00 olacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, önemli kültürel değerlerimizden olan panayırı yaşatmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya devam ettiklerini ifade ederek, vatandaşların serin yaz akşamlarında panayır kültürünü yaşayacağını ve eğlenceli günler geçireceğini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Arter, bölgesel olarak sosyal ve kültürel çalışmalara devam edeceklerini de belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve halka iyi eğlenceler diledi.