Gazimağusa’da kız kardeşleri hakkında dedikodu yaptığını öne sürdükleri Libyalı üniversite öğrencisi Salih Benail Abu Sief Omar’ın evini basarak ellerindeki sopalarla evire çevire döven Libyalı Nadr Elshreef Eltabeb ve Muhmed Elshreef Eltabeb tutuklandı.


   Gazimağusa’da dün sabah mahkeme huzuruna çıkarılan her iki zanlı aleyhine de birer günlük tutukluluk emri alındı.
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Kortaç’ı tanık olarak dinletti.


   Tanık polis, zanlıların 31 Ekim tarihinde saat 21.00’de Gazimağusa’da Göztepe sokak üzerinde bulunan Saf Apartmanı’nda kalmakta olan Libya uyruklu öğrenci Salih Benail Abu Sief Omar’ı kız kardeşleri hakkında dedikodu yaptığı gerekçesi ile evine giderek tahta sopalarla ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi.


   Zanlıların şikâyetçiyi darp ettikten sonra olay yerinden kaçtıklarını anlatan polis memuru, aynı gece saat 23.00’te zanlıların kız kardeşleri ile birlikte tespit edilerek tutuklandıklarını kaydetti.


   Yapılan soruşturma neticesinde zanlıların kız kardeşinin mesele ile bağlantısı olmadığı için serbest bırakıldığını dile getiren tahkikat memuru, Libya uyruklu olan zanlıların 26 Ağustos 2012 tarihinde turist vizesi ile ülkeye giriş yaptıklarının tespit edildiğini ifade etti.


   Zanlıların müştekiyi dedikodu yaptığı için dövdüklerini bildirdiklerini ancak, müştekinin söz konusu şahıslarla herhangi bir ilgisi olmadığını iddia ettiğini kaydeden Mehmet Kortaç, zanlıların ve müştekinin Libya uyruklu olduklarını ve aralarında başka boyutlarda sorun olabileceğini dile getirdi.


   Soruşturmalarının devam ettiğini kaydeden tanık polis, mahkemeden zanlılar aleyhine 3 günlük tutukluluk emri talep etti.
   Mahkemenin söz vermesi üzerine her iki zanlıda özür dilediler ve bundan sonra bu tarz bir olaya karışmayacaklarını bildirip serbest kalmak istediklerini söylediler.


   Yargıç Banu Soyer, zanlıların bir gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.