LAÜ’de ‘etkili konuşma teknikleri’ anlatıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından “Toplum Önünde Etkili Konuşma ve Duygusal Zeka” konulu konferans düzenlendi. LAÜ Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Yrd. Doç. Dr. Bülent Şen katıldı.

Sunumunda, bireylerin toplum karşısındaki sunum teknikleri, hazırlık aşaması, araç gereçlerin eksiksiz sağlanması ve heyecanlanmadan beden dilinin iyi kullanılması gibi farklı konularda öğrencilere bilgiler veren Şen, “herhangi bir konuda hazırlık yapıyorsanız önceliğiniz, o sunum sırasında fark yaratmak olmalıdır” dedi.

Sunuma hazırlık aşamalarından bahseden Şen, bu aşamaları sunum amacının belirlenmesi, sunumun planlamasının yapılması, sunumun yapılacağı yerin ve kullanılacak tenik donanımın tanınması, dinleyiciler hakkında bilgi sahip olunması olarak sıraladı.

Sunumda kullanılacak görsel ve işitsel araçların sunumu güçlendirebileceğini ve dinleyicinin ilgisini çekebileceği gibi dikkatlerini de üst seviyede tutmaya yardımcı olacağını söyleyen Şen, hazırlık aşamasında sunum tekniklerinin iyi kullanılması, sunumun 36 punto yazı karakteriyle hazırlanmış olması ve sunum içeriğinin altı madde şeklinde alt alta yazılmasının yeterli olacağını belirtti.

Son olarak, sunum teknikleri ile kitleye nasıl hitap edilmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Şen, sunumlarda kişileştirme tekniklerinin kullanılması sunumun akıcılığını artıracağı gibi, katılan kişileri de konuya motive etme konusunda katkı sağladığını vurguladı.

LAÜ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ