Ulusal Birlik Partisi’nin dün gerçekleşen 19. Kurultayı’nda Başbakan İrsen Küçük, 14 oy farkla, 704 oy alarak yeniden genel başkanlığa seçilirken, rakibi olan Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif 690 oy aldı.
   Oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından, Ahmet Kaşif’i destekleyen delegeler, tüzüğe göre bir adayın bin 427 delegenin yarısından bir fazla oy alması gerektiğini belirterek itirazda bulunarak İrsen Küçük’ün genel başkan ilan edilmesine karşı çıktı. Divan başkanlığı ise, kurultaya katılan salt çoğunluğun oylarının geçerli olduğunu belirterek İrsen Küçük’ü UBP Genel Başkanı olarak ilan etti.
   Divan başkanlığının kararını açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan Ahmet Kaşif, demokrasinin ve parti tüzüğünün çiğnendiğini öne sürerek “Bundan sonra parti içi tüzüğü nasıl çalıştıracağımızı görecekler” dedi. 
   Kaşif, taraftarlarına seslenerek kurultay salonundan hiçbir taşkınlığa mahal bırakmadan ayrılmalarını istedi ve bu tavrı ile büyük bir gerginliği önlemiş oldu. Buna karşın salonda ve salon dışında ufak çaplı bazı gerginlikler meydana geldi.
   UBP Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Başbakan İrsen Küçük ise, yaptığı kısa konuşmasında kendisine oy verenlere teşekkür etti ve istikrarın devam edeceğini söyledi.
   Gazimağusa milletvekili Ahmet Kaşif’i destekleyen delegelerden biri olan Avukat Yunsal İlhan da, KIBRIS’a kısa bir açıklama yaptı ve divan kurulunun almış olduğu kararın parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti. İlhan, bu konuda sabaha kadar çalışacaklarını ve bugün mahkemeye başvuracaklarını söyledi.
   Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultayda UBP’nin bin 427 delegesinden bin 402’si oy kullandı. 
Buna göre; Başbakan İrsen Küçük 704, Ahmet Kaşif ise 690 oy aldı, 8 oy ise geçersiz sayıldı.
  Başkanlık sonuçları saat 01.00 sıralarında açıklanabilirken, oy sayım işlemi devam ettiği için partinin 5 kişilik disiplin kurulu ve parti meclisi üyelerinin açıklanması bugüne kaldı.
   İki kişilik Merkez Denetçileri üyeliklerine ise daha önceden sadece iki aday olduğu için Ezcan Özsoy ve Mehmet Arif Tezcan seçimsiz atanmıştı.